В Україні подорожчала морква – чому вона зростає у ціні і скільки коштує зараз

Слідом за цибулею, ціни на моркву з врожаю 2022 року стрімко зросли й додали у ціні у середньому 12%. Виробники торгують морквою у ціновому діапазоні від 42 до 53 грн/кг, залежно від обсягу та якості продукції. Але така вартість моркви в Україні не гранична й найближчим часом вона може знову зрости. 

Аналітики проєкту EastFruit повідомляють, що запаси моркви в українських господарствах фактично вичерпані на фоні зростаючого попиту на неї.

У такій ситуації фермери, які ще мають залишки моркви, отримали можливість підвищити ціни ще більше. Експерти додають, що ціни на моркву в Україні вже  втричі вищі, ніж в аналогічний період минулого року.

Чому подорожчала морква?

Моркву продають по 42-53 грн за кілограм. Фото: DXT_91

Моркву продають по 42-53 грн за кілограм. Фото: DXT_91

Станом на 3 березня 2023 року в Україні було зафіксоване зростання цін на моркву. Закупівельні ціни на моркву в березні становили 28-36 грн/кг. За словами учасників ринку, причиною підвищення цін стало помітне зростання попиту на моркву. Крім того, запаси продукції в українських господарствах значно зменшилися, що також впливає на формування ціни.

Нагадаємо, раніше Інформатор писав, що Угорщина суттєво розширила список продуктів, які забороняє імпортувати з України.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *