Vodafone купує інтернет-провайдера Фрінет: чи призведе ця угода до монополії

Компанія “Vodafone Україна” отримала від Антимонопольного комітету дозвіл на придбання частки у статутному капіталі інтернет-провайдера “Фрінет”. Ця угода дасть покупцю повний контроль над придбаним об’єктом.

Як повідомили у пресслужбі, відповідне рішення АМКУ ухвалив 25 травня цього року. 

Зазначається, що “Vodafone Україна” дозволили придбати понад 50% у статутному капіталі інтернет-провайдера “Фрінет”. Проте у Комітеті наголосили, що мова ні про яку монополію не йде.

У комітеті наголосили, що це придбання жодним чином не призведе до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України. Варто враховувати той фактор, що частка Vodafone на регіональних ринках доступу до інтернету є дуже незначною. Навіть після угоди вона не буде перевищувати 15-21%.

“Під час розгляду заяви було встановлено, що задіяні у концентрації ринки є висококонкурентними. Зокрема, основними конкурентами ПрАТ “ВФ Україна” вважає компанії Ukrtelecom, Vega, Kyivstar, Fregat, Lanet, Triolan, HOMENET, Goodnet, PROSTO, IT-Invest, Darkwood, RedLine та інші”, – йдеться у повідомленні.

Ще у комітеті відзначили, що враховуючи значну конкуренцію між провайдерами, споживачі зможуть обирати компанії орієнтуючись не тільки на ціну, але й на якісні характеристики.

“Vodafone Україна” та “Фрінет”

Компанія «Фрінет» надає послуги швидкісного інтернету на Київщині та ще в дев’яти областях України, зокрема Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській та Львівській. Її клієнтська база нараховує близько 160 тисяч абонентів. 

Що стосується “Vodafone Україна”, то наразі до її складу входить телеком-оператор “Vega”, який группа придбала у холдингу Ріната Ахметова за майже 15 млн доларів. Він присутній у 22 областях України.  

Раніше Інформатор робив підбірку найдешевших тарифів провідних українських операторів, а саме Київстар, lifecell та Vodafone. Також писали, що Vodafone оновив застосунок самообслуговування для Android та IOS. Ще повідомляли, що Vodafone пропонує відключити дзвінки від шахраїв.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *