Під Києвом у Броварах побудують новий ЖК – 6 будинків по 24 поверхи

Під Києвом у Броварах заплановане будівництво нового ЖК. Загалом побудувати новий масив із робочою інфраструктурою забудовник планує за три роки. У житловій забудові передбачено 6 будинків по 24 поверхи кожен. Висота будинків – 78 метрів. Частину квартир обіцяють військовим.

У січні минулого року було визначено забудовника земельної ділянки площею 6,3 га по вул. Київська, 225 – будівельна корпорація ДБК «Житлобуд». Загальна кількість квартир, які мають бути побудовані – 2 400. Після зведення комплексу, квартири отримають 180 військовослужбовців.

Яким буде новий ЖК

Перші поверхи в усіх будинках будуть нежитловими, а комерційною нерухомістю, що очікувано дасть нові робочі місця. Окрім будинків, у житловому комплексі планується будівництво дитсадка на 120 місць та 5 надземних багаторівневих паркінгів загальною кількістю 1200 машиномісць. У п’яти будинках передбачені підземні приміщення подвійного призначення – найпростіші укриття. У дворах будуть місця для відпочинку та дитячі майданчики.

Із понад 6 га нового масиву, 2 га планується виділити під озеленення, щоб компенсувати зелені насадження, які видалять під час будівництва. Це буде не окремий парк чи сквер,а насадження в межах забудови. У якості озеленення планується використовувати газони, кущі та дерева.

Додатково для міста заплановано зробити насосну станцію з будівництвом колектора дощової каналізації від озера на вул. Кобилянської до озера в парку «Приозерний». Це те, що давно планувало, але так і не зробило місто.

Забудовник має виконати технічні умови

  • реконструкцію двох напірних каналізаційних колекторів протяжністю 800 метрів;
  • будівництво 2-х нових напірних колекторів близько 300 метрів;
  • реконструкцію каналізаційно насосної станціїі;
  • реконструкцію водоочисних споруд.

Всі ці роботи забудовнику обійдуться в приблизно 120 млн грн.

Нагадаємо, депутати Київської ради проголосували за створення тимчасової контрольної комісії для перевірки ПрАТ “ХК Київміськбуд”. Відомо, що будуть перевірятися також дані з розслідування Bihus.info.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *