Нульове розмитнення авто повертається? Відповідні законопроекти вже в Раді

Верховна Рада може повернути розмитнення іномарок “під нуль”. Відповідні законопроекти про нові пільги на авто були внесені до українського парламенту.

Про це йдеться у матеріалі Інформатора.

Зокрема, законопроект №9058 передбачає нульове розмитнення для учасників бойових дій. Очікується, що це дозволить користуватися “пільговими” авто й іншим українцям, наприклад, первинної реєстрації на документи учасників бойових дій.

Ще один проект закону — №9209. Він передбачає безмитний ввіз авто для тих: хто втратив свою машину через воєнні дії.

Найбільш “широкий” законопроект – про тотальне повернення “євроблях”, №9473

Ініціативу 10 липня зареєстрував нардеп від “Слуги народу” Сергій Гривко. Він передбачає збільшення термінів тимчасового ввозу авто для громадян-резидентів, що перебувають на консульському обліку українських консульських установ за кордоном. Тобто, буде реєструвати автівку в Україні та ставити на українські номери. За схожою схемою, нагадаємо, свого часу можна було їздити на євробляхах.

Жоден з цих проектів поки що не прийнятий, хоча автомобільне лобі активно працює над їх просуванням у Раді. Чи ухвалять їх? З одного боку, тема пільг для ветеранів та громадян, що втратили майно через війну виграшна для влади. З іншого – після відміни пільгового розмитнення бюджет отримав від імпорту авто 35 млрд гривень податків і зборів, а ці гроші для бюджету не зайві.

Якщо розмитнення під нуль все ж приймуть, ціни на авто можуть знову піти вниз – на 10-20%, як мінімум. Якщо ж пільг не буде, варто очікувати невеликого здорожчання найбільш популярних моделей, але тотального росту цін не буде, – констатують експерти.

Повний текст Інформатора про перспективи “євроблях” читайте на нашому сайті.

Раніше Інформатор писав, як правильно розрахувати вартість розмитнення “євроблях”.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.  

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *