Американський регулятор подав до суду на п’ятьох учасників криптопроєкту Icomtech

Icomtech

Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами США (CFTC) подала до суду на п’ятьох американців, які просували шахрайську, на думку чиновників, криптовалютну схему Icomtech, через яку понад 170 людей втратили гроші.

CFTC направила цивільний позов до суду Центрального округу Каліфорнії проти Девіда Кармони (David Carmona), Хуана Арельяно Парра (Juan Arellano Parra), Мозеса Вальдеса (Moses Valdez), Девіда Бренда (David Brend) та Марко А. Руїса Очоа (Marco Ochoa), звинувативши в організації компанії Icomtech. Відомство стверджує, що цільовою аудиторією проєкту були іспаномовні спільноти.

Проєкту вдалося залучити кілька сотень тисяч доларів у понад 170 користувачів під обіцянки торгувати біткойнами та іншими криптоактивами. З серпня 2018 року до грудня 2019-го представники Icomtech обіцяли інвесторам щоденний прибуток від 0,9% до 2,8% суми депозиту. Організатори Icomtech обіцяли подвоїти наявну на рахунках клієнтів суму через чотири-вісім місяців після початку торгів.

Відповідачі не торгували криптоактивами, наполягає регулятор. Інвестори так і не отримали заявленого прибутку, а представники криптопіраміди просто привласнили клієнтські кошти, витративши їх на особисті потреби.

CFTC вимагає від обвинувачених повернення коштів, отриманих від інвесторів, виплати адміністративних штрафів, а також постійної судової заборони на організацію інвестиційної діяльності для запобігання подальшим порушенням Закону про товарні біржі (CEA) та нормативним вимогам CFTC.

Минулого року регулятор звинуватив засновника платформи криптодеривативів Digitex у відсутності реєстрації та незаконної підприємницької діяльності. Нещодавно комісар CFTC Крісті Голдсміт Ромеро (Christy Goldsmith Romero) попередила, що відомство не стане більш доброзичливим до криптогалузі, ніж Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *