Vodafone запускає гігабітний домашній інтернет: список тарифів та міст, де працюватиме інтернет навіть без світла

Vodafone заявив про запуск фіксованого інтернету з гігабітною швидкістю. Він зможе працювати без світла.

Список тарифів наведено на сайті оператора мобільного зв’язку. Абонентів підключатимуть до нової мережі за технологією гігабітної оптичної мережі.

Зокрема послуга буде доступна мешканцям наступних міст:

  • Київ,
  • Львів,
  • Одеса,
  • Дніпро. 

Оптична мережа GPON дозволить досягати швидкості в 1 Гбіт/с. Як повідомила пресслужба компанії, технологія забезпечує наявність інтернету в будинку, коли відсутнє електропостачання.

Спочатку вартість тарифу буде аукціонною – 125 грн на 6 місяців, потім абонентська плата зросте до 250 грн/місяць.

Технологія вимагає використання потужного обладнання, тому компанія надає в оренду роутери, які здатні забезпечити гігабітну швидкість.

Коли швидкісний інтернет буде доступний для всіх

Мобільні оператори України зараз тестують перехід на швидкісний інтернет за технологією 5G. Вона дозволяє зменшити час затримки сигналу та досягати швидкості інтернету в 1-2 Гбіт/с. Також технологія менше витрачає енергію батарей, ніж 4G-обладнання.

Проте коли в Україні буде доступний 5G-зв’язок, точно сказати наразі неможливо. Так, до прикладу, “Інформатор” раніше повідомляв, що фахівці компанії Vodafone працюють над впровадженням технології, але наразі існує тільки тестова зона 5G. 

У Vodafone додали, що процес запровадження швидкісного інтернету відбувається не так швидко, як би хотілось користувачам і самій компанії. Це пов’язано з тим, що є більш нагальні питання. А саме підтримання стабільної роботи мережі та допомога тим, кому вона критично необхідна.

Раніше Інформатор також повідомляв, що lifecell надав доступ до 5G абонентам в роумінгу. Зокрема у країнах, де такий тип зв’язку вже підтримується — у Болгарії, Австрії, Фінляндії та Домініканській Республіці. Список країн, де доступний 5G-зв’язок для абонентів lifecell, постійно розширюватиметься, повідомили в компанії

Також раніше Інформатор робив підбірку найдешевших тарифів провідних українських операторів, а саме Київстар, lifecell та Vodafone, та повідомляв, що lifecell нараховує пакети послуг для вільного користування інтернетом та мобільним зв’язком для тих, хто береже життя українців. А саме представники Збройних Сил України, Служби Безпеки України, систем органів внутрішніх справ, працівники медичних закладів, рятувальники (ДСНС), працівники поліції, прикордонники, залізничники або представники ТрО. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *