В Україні збільшилася кількість мільйонерів: Гетманцев назвав число

В Україні збільшилася кількість офіційних мільйонерів. Так, у 2022 році їх число зросло з 8 177 до 9 511. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише Судово-юридична газета.

“Це безперечно не говорить про підвищення реальних доходів українців у війну, але свідчить про те, що українці стали більш відповідально ставитися до декларування”, – заявив Гетманцев.

Також він оприлюднив статистику декларування доходів громадян у 2023 році. Станом на 25 травня подано 169 952 декларації, в яких українці задекларували 114 493,3 млн грн.

Статистика декларування доходів українців у 2023 році

Статистика декларування доходів українців у 2023 році

В Україні повернуться податкові перевірки й штрафи

Податкову систему України з 1 липня повернуть до того стану, як вона функціонувала до початку війни. Повернуться податкові перевірки та штрафи. Але вони будуть не на всій території країни – лише на тих територіях, де не йдуть бойові дії. За словами Данила Гетманцева, зараз в Україні у середньому на місяць збирають 80 млрд гривень податків. Натомість на війну країна витратила 130 млрд гривень. Різниця цих сум заповнюється за рахунок запозичень і облігацій.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *