Центральні банки Гонконгу та ОАЕ об’єднали зусилля для регулювання криптовалют

Центральні банки Гонконгу Гонконг та Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) домовилися об’єднати зусилля щодо регулювання криптовалюти. Для цього сторони провели зустріч в Абу-Дабі. Про це йдеться у звіті Управління грошового обігу Гонконгу (HKMA).

Згідно з домовленістю, банки організують коаліційну групу, яка займатиметься вдосконаленням та впровадженням криптовалютної нормативно-правової бази. Також до зони відповідальності групи входить зміцнення відносин між Гонконгом та ОАЕ щодо фінансової інфраструктури та транскордонних торгових розрахунків. Керівник Центрального банку ОАЕ (CBUAE) Халід Мохамед Балама висловив позитивні очікування щодо подальшої співпраці.

“Під час денних дискусій ми досліджували поглиблення співпраці в кількох важливих сферах, включаючи розвиток інфраструктури фінансового ринку та спільні можливості для зростання цифровізації та технологічного прогресу”, – заявив він.

Генеральний директор ЦБ Гонконгу Едді Юе та голова Центрального Банку ОАЕ Халід Мохамед Балама на зустрічі в Абу-Дабі

Генеральний директор ЦБ Гонконгу Едді Юе та голова Центрального Банку ОАЕ Халід Мохамед Балама на зустрічі в Абу-Дабі

Криптовалюта у Гонконзі та ОАЕ

ОАЕ хоче стати криптовалютним хабом. У квітні 2023 року Управління цінних паперів ОАЕ почало ліцензувати діяльність міжнародних криптовалютних компаній. Це сталося після того, як у березні цього ж року прем’єр-міністр Об’єднаних Арабських Еміратів заявив про плани держави стати авторитетом на криптовалютному ринку.

Намір підтверджується вливанням коштів. В ОАЕ діє організація Hub71, яка фінансує блокчейн-проєкти та інші інфраструктурні рішення для криптовалют. Загалом ОАЕ відкрита для цифрових активів і створює привабливі умови для розвитку Web3-компаній. Про це можна судити за кількістю стартапів, що функціонують у країні – понад 500 одиниць.

Щодо Гонконгу, то там з 1 червня 2023 року діє нова нормативно-правова база для сектору криптовалют. В оновленому документі встановлено конкретні та спрощені правила для компаній, які надають послуги в галузі цифрових активів індивідуальним інвесторам. Тепер криптобіржі зможуть продавати альткоїни та криптовалюти у цій юрисдикції без загроз з боку регуляторів.

Згідно з нормами, прийнятими Комісією з цінних паперів Гонконгу (SFC), торгові майданчики мають повідомляти клієнту про його толерантність до ризику, допускати до торгівлі лише тих, хто розуміє тонкощі криптовалютного ринку та трейдингу, обмежувати обсяги торгівлі для кожного користувача тощо. Тому Гонконг може стати не лише азійською криптовалютною гаванню, а й глобальним криптовалютним центром.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *