Підвищення держборгу США може позитивно позначитися на біткоїні

Біткоін

Законопроєкт про стелю боргу було ухвалено Палатою представників США, у четвер він був також схвалений Сенатом. Наразі документ на підписи президента США Джо Байдена.

Після підписання ліміт запозичення буде збільшено. І хоча багато хто бачить у цьому велике здійснення для економіки США та країни в цілому, ця ситуація може стати поворотним моментом для світової гегемонії Штатів.

Ситуація зі стелею держборгу довела, що США має велику проблему, яку необхідно вирішувати. Вони зайняли надто багато грошей і не мають змоги погасити свої кредити. Таким чином, система якщо не поламана, то працює некоректно.

Громадяни США є найбільшими боржниками у світі. Станом на травень 2023 року заборгованість за кредитними картками перевищила $1 трлн лише в США, досягнувши рекордного рівня.

Fitch Ratings вже помістило довгостроковий рейтинг Foreign-Currency Issuer Default Rating США з рівня «AAA» до списку Rating Watch «Негативний». Це означає, що навіть якщо США приймуть законопроєкт, що дозволяє їм запозичувати більше, вони братимуть кредити під вищі відсоткові ставки, що завдасть шкоди Казначейству США.

Починаючи з 2011 року, коли S&P 500 знизив кредитний рейтинг США, економіка США жила коштом позикових грошей з дефіцитом у розмірі близько 1 трлн доларів на рік, відкладаючи проблему замість її вирішення.

З цієї причини інвестори поступово втрачають довіру до традиційних фінансових систем та шукають альтернативні активи, менш уразливі до дефолтів уряду та економічної нестабільності.

Це може вивести криптовалюти, особливо біткоїн, на передній план як один із найвидатніших активів на ринку. Навіть зараз, коли США уникли дефолту, біткоїн посідає третє місце серед найпопулярніших і найбезпечніших активів з інвестиційної точки зору.

Окремі криптовалюти з притаманним їм дефіцитом та криптографічною безпекою пропонують альтернативу, стійку до втручання уряду та інфляційної політики.

Зараз це здається неймовірним, але економічна криза, яку ми зараз переживаємо, може стати відправною точкою для повсюдного впровадження криптовалюту та біткоїну.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *