Bitcoin повернувся до $28 000: США уникли дефолту

Біткоін

Сполучені Штати уникли дефолту, чиновники домовилися про збільшення стелі держборгу. На ринки повернувся оптимізм після цієї новини. Курс BTC знову $28,000.

Білий дім та Конгрес домовилися про підвищення стелі держборгу. Це допомогло уникнути дефолту США, який очікували у червні. У обмін поступки Конгресу Білий дім зобов’язується залишити невоєнні витрати федерального бюджету колишньому рівні. У фінансовому 2024 вони не можуть перевищувати рівень фінансового 2023-го.

Інвестори прийняли новину із позитивом. Курс Bitcoin (BTC) виріс до $28 000. З березня ціни на біткоїн коливалися від $27 500 до $30 000. З 10 травня криптовалюта утримувалася поблизу нижнього краю діапазону і навіть опускалася нижче – до $26 000.

Договір між демократичним Білим домом та республіканським Конгресом був очікуваний. CEO Tether Паоло Ардоїно минулого тижня зазначав: дефолт США малоймовірний через його сильний вплив на економіку країни та світу.

Президент Джо Байден зазначив: зняття загрози дефолту допоможе уникнути рецесії та зберегти мільйони робочих місць в Америці.

Зростання курсу біткоїна та інших криптовалют – не єдиний позитивний момент для ринку. Повернення економіки США у норму також може знизити волатильність цифрових активів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *