У китайському місті Нанкін запустили власний метавсесвіт

Нанкін

Нанкінський університет інформаційних наук та технологій створив свій віртуальний світ на блокчейні, щоб стимулювати дослідження та розвиток метавсесвітів по всій країні.

Проєкт під назвою Blockchain Technology and Application Innovation Platform of China створений за підтримки держави. Завдання проєкту — «поглиблення інтеграції промисловості, науки та досліджень у галузі цифрової економіки та метавсесвіту». Серед засновників платформи є різні академічні установи та блокчейн-компанії з усієї країни.

Хоча ініціатива Наньсінського університету, одного з найпрестижніших країн націлена на презентацію цифрового Китаю, вона також може, кажуть автори, стати важливим стимулом для економіки провінції Цзянсу.

Провінція прагне до 2025 року отримувати щорічний дохід у розмірі 135 млрд юанів ($19,3 млрд) шляхом індустрії метавсесвіту, що може допомогти Нанкін піднятися в рейтингу комерційної привабливості.

У грудні 2022 року адміністрація провінції Чжецзян заявила, що має намір зробити регіон одним із найбільших центрів зі створення метавсесвітів у КНР. Для цього влада збиралася виділити бюджетні $28,7 млрд.

У липні 2022 року Шанхай представив дорожню карту розвитку метавсесвітів, виділивши на них 52 млн. дол.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *