Курс валют в Україні на 26травня: долар стабільний, євро значно подешевшав

На п’ятницю, 26 травня, Національний банк України (НБУ) встановив офіційний курс долара на рівні 36,56 гривні. Він залишився незмінним. Вартість євро зупинилася на рівні 39,24 гривні. 

Про це свідчать дані на сайті регулятора. Порівняно з попереднім банківським днем євро впав у ціні на 17 копійок.

Курси валют НБУ станом на 26 травня:

  • 1 долар — 36,56
  • 1 євро — 39,24
  • 1 польський злотий — 8,70
  • 1 швейцарський франк — 40,40
  • 1 юань — 5,17.

Вартість євро та долара станом на 26 травня

Вартість євро та долара станом на 26 травня

Чи може ситуація на фронті вплинути на курс

Позитивні зміни для України на фронті майже жодним чином не вплинуть на курс. Таку думку висловив керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій. Водночас негативні військові зміни можуть посилити тиск на гривню через погіршення настроїв українців. Але на сьогодні не проглядається жодних тенденцій, що могли б суттєво вплинути на курс.

“Події на фронті мають психологічний ефект. Якщо будуть позитивні, то, скоріш за все, жодних змін на валютному ринку не буде. Якщо реалізовуватимуться якісь ризики, то настрої та очікування українців можуть погіршитися – і це може тиснути на гривню. Але поки що – принаймні, в горизонті місяця – ми не бачимо якихось серйозних подій, що могли б справити ефект на курс”, – додав Паращій.

Нагадаємо, в Україні ввели в обіг нову 10-гривневу монету, присвячену Силам підтримки ЗСУ. Крім того, НБУ пропонує спростити процедуру стягнення боргу через суд для мікрофінансових компаній.

Також Інформатор писав, чи варто українцям купувати криптовалюту. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *