Коли українцям чекати зниження цін на огірки

Зменшення ціни на вітчизняні огірки до 40% можуть відбутися лише після початку сезону вирощування ґрунтових огірків.

3821_1470992131_7a72d90f31f9fb52c5168c052d0361c8_650x410_1_650x410.jpg (40.12 Kb)

Голова громадської організації “Українська аграрна асамблея” Олександр Гапон повідомив, що через втрату Україною багатьох складів по зберіганню в Херсонській області, українські виробники не можуть зберігати вітчизняні овочі, що зокрема впливає на збільшення ціни на огірки.

“Наші огірки якісніші, як і інша продукція, але нам її дуже важко зберігати. Є багато складів, які лишилися зараз в Черкаській, Кіровоградські області та на Київщині. Але основні ми мали на Херсонщині. Тому зберігання в нас буде дорожче, і ми навіть не можемо його зберігати”, – сказав експерт в ефірі інформаційного телемарафону.

Він підкреслив, що ті країни, які мають більш ефективну затратну частину, ті й пропонують найбільш ефективну ціну на огірки.

“Ми можемо говорити, що тільки після того, як в нас розпочнеться ґрунтове вирощування, яке є конкурентом тепличному вирощуванню, в нас розпочнеться зниження ціни. Тим більше вже після Великодня. Великодні свята – це завжди підвищення цін. Після цього я думаю все таки трохи піде ціна на спад”, – сказав він.

За його словами, зниження ціни може відбутися на 20-40%. Це залежить від природних факторів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *