Мобілізація через OLX, Work.ua, Robota.ua, Lobby X: які військові вакансії найпопулярніші

Міноборони та топовим українським рекрутинговим сервісам вдалося зібрати десятки тисяч відгуків на вакансії до сил оборони майже за два місяці. Найбільше резюме отримали платформи Lobby X та Work.ua. Які спеціальності в топі?

Тільки три дні даруємо 500 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз за промокодом F500. Підписуйтесь за цим посиланням

Рекрутингові платформи Work.ua, Lobby X, Robota.ua та «OLX Робота» отримали майже 37 500 відгуків на військові вакансії, свідчать підрахунки Forbes на основі їхніх даних. Меморандуми про безоплатну співпрацю з цивільними джоб-сайтами Міноборони уклало у листопаді – грудні 2023-го.

Такий рекрутинг дозволяє людині обрати конкретний підрозділ на визначеній посаді, де її цивільний досвід буде найбільш корисним, цитувало Міноборони у своєму Facebook-акаунті заступницю міністра Наталію Калмикову.

Найбільше відгуків отримала платформа Lobby X — близько 19 800, свідчать дані Міноборони надані Forbes. Засновник сервісу Владислав Грезєв перший підписав меморандум із міністерством першим — у листопаді 2023-го.

ЗСУ отримали понад 37 000 резюме на вакансії через Lobby X, Work.ua, Robota.ua та OLX. Які військові вакансії найпопулярніші /Фото 1

За власним бажанням хантити військових Lobby X почав ще у липні 2022-го. Відтоді платформа зібрала близько 45 000 відгуків, повідомляло Міноборони 7 грудня 2023-го. «Цей договір просто став легітимізацією нашої діяльності на найвищому рівні, розширив наші можливості та повноваження», – сказав Грезєв в інтерв’ю dev.ua в листопаді 2023-го. Lobby X відмовилася надавати коментарі на запит Forbes.

На другому місці за кількістю відгуків — Work.ua, який підписав меморандум із Міноборони наприкінці листопада 2023-го. Йдеться майже про 15 000 відгуків, каже СЕО та співзасновник платформи Артур Міхно. «На сайті немає жодної вакансії від сил оборони, на якій би не було відгуку», – додає він.

На кількість відгуків впливає частотність демонстрації вакансій, розповідає Міхно. Його компанія додатково просуває їх, розміщуючи банери на головній сторінці та під час пошуку і створивши окремий лендинг. Сторінку із вакансіями сил оборони на Work.ua відвідує понад 30 000 користувачів щотижня, додає Міхно.

Останніми меморандум з Міноборони підписали Robota.ua та «OLX Робота» – у грудні 2023-го. Кількість відгуків на платформах трохи більше ніж 1000. «У середньому одна військова вакансія отримує 18 унікальних відгуків на місяць, а за весь час публікації – 125», – каже керівниця напрямку «OLX Робота» та «Послуги» Марія Абдулліна. 

Які військові вакансії найпопулярніші?

На Work.ua розміщено понад 800 вакансій від 129 підрозділів, свідчать дані компанії. Найбільше пропозицій – близько 11% – від Морської піхоти ЗСУ. Серед інших – 12-та бригада спеціального призначення НГУ «Азов», 66-та окрема механізована бригада імені князя Мстислава Хороброго Сухопутних військ ЗСУ тощо. 

У п’ятірку найпопулярніших вакансій на Work.ua входять бухгалтер, діловод, кухар, розвідник, оператор БПЛА. У топі на OLX – оператори, водії, охоронці та артилеристи. Robota.ua отримує відгуки здебільшого на вакансії Прикордонної служби – 127 відгуків, логістики – 124, медицини – 122, БПЛА – 57. 

Топ вакансій до сил оборони.

На що кандидати до сил оборони подаються найбільше?

Заробітна плата на Work.ua варіюється від 17 000 грн для бухгалтера до 125 000 грн для гранатометників, водіїв-електриків, інструкторів-командирів тощо. Схожі цифри й на Robota.ua – від 20 000 грн для діловодів, водіїв та кухарів до 125 000 грн для старших бойових медиків, військових айтівців, пожежників, командирів міномета. 

Кількість працевлаштованих військових джоб-сайти відмовилися коментувати, посилаючись на секретність даних. «Доступ до цієї інформації має тільки Генштаб ЗСУ», – каже Абдулліна. Та й відстежувати кількість працевлаштувань складно, бо процес найму до сил оборони тривалий, додає Міхно. 

Утім, вища обізнаність населення про можливість податися на «цивільні» спеціальності тягне за собою збільшення відгуків і швидкість закриття вакансій, говорить він. «Знаємо про результати, коли такі вакансії закривались навіть за два тижні», – додає Міхно.

Дисклеймер: після публікації матеріалу було уточнено загальну кількість відгуків, а також додано актуальну цифру відгуків на платформі Lobby X.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *