ChatGPT без коду. Як створити чат-бот у 5 кроків в GPT-4 Turbo

Новий GPT-4 Turbo від OpenAI побив попередній рекорд популярності і розробник призупинив реєстрацію платних підписників. Головна модифікація GPT-4 Turbo – можливість створення власних GPT для платних підписників «легко» та без кодування. Forbes протестував, як це працює. 

Протягом дев’яти днів користувачі ChatGPT зробили понад 11 200 нових чат-ботів на базі OpenAI, свідчать дані на сайті маркетплейсу GPTStore.ai. Створення власного чату – нова функція GPT-4 Turbo, покращеної версії GPT-4 для платних підписників. 

Оновлена версія не витримала популярності. Компанії довелося тимчасово зупинити нові реєстрації за платною підпискою ChatGPT Plus.«Сплеск використання після розробки перевищив наші можливості», – пише Альтман у X

Нову функцію створення кастомних чатботів активно тестують і українці. Партнер венчурного фонду SMRK Владислав Тісленко створив Ptch Deck Analyzer, що аналізує пітчі стартапів. «Презентувати свій стартап стресово, і венчурні фонди не завжди дають якісний фідбек щодо пітчдеків підприємців», – пише Тісленко про мету бота на своїй сторінці у Facebook. 

Forbes перевірив наскільки складно зробити власний ChatGPT, створивши генератор дописів для соцмереж PostCraft. Спойлер: без багів не обійшлося. 

Крок 1. Платна підписка 

Функція створення кастомних ботів, які можна налаштувати для виконання конкретного кола завдань, доступна у новій версії GPT-4 Turbo. Скористатися нею можуть лише власники підписки ChatGPT Plus. Її вартість – $20 на місяць. 

Після оформлення платної підписки у верхньому лівому куті вебверсії ChatGPT потрібно натиснути на кнопку Explore. Далі відкривається My GPT`s, де обираємо Create a GPT. 

Розробники запевняють, що для створення свого GPT не потрібні навички програмування – процес відбуватиметься в діалозі, як під час звичайної роботи з чат-ботом. 

Створення власних GPT без кодування. Як скористатися?

У верхньому лівому куті вебверсії ChatGPT потрібно натиснути на кнопку Explore.

Створення власних GPT без кодування. Як скористатися?

Відкривається My GPT`s, де обираємо Create a GPT.

Крок 2. Ідея та назва

Ідею чатбота варто продумати заздалегідь, щоб точніше налаштувати всі параметри. Forbes вирішив зробити бота, який генерував би дописи для соцмереж у «форбсівському» стилі.  

Після натискання кнопки Create a GPT з’являється два чати – GPT Builder для налаштування бота та Preview для попереднього перегляду. 

Спершу налаштовуємо бота у GPT Builder. Листуючись з ним, обираємо назву бота, його мету, обкладинку, швидкі команди, задачі тощо. Як це відбувається?

У лівому нижньому кутку в рядку Message a GPT Builder вписуємо необхідну команду. Наприклад: «Привіт! Хочу створити чат-бот, який генеруватиме дописи для різних соцмереж на основі мого тексту». У відповідь GPT Builder запропонує назву для чат-бота. Якщо запропонований варіант підходить – юзер має його підтвердити. Якщо ні – попросити запропонувати інші варіанти.

Створення власних GPT без кодування. Як скористатися?

Після натискання кнопки Create a GPT з’являється два чати – GPT Builder для налаштування бота та Preview для попереднього перегляду.

Крок 2. Налаштування параметрів

Будь-який GPT потребує детальних інструкцій для якіснішої роботи. Тому прописуємо детальніші запити на кшталт «Перед тим як згенерувати допис, запитай для якої соцмережі він потрібен». 

Відтепер на команду «Зроби допис на основі мого тексту» PostCraft відповідає: «Звичайно, будь ласка, надішліть або опишіть текст, на основі якого ви бажаєте створити допис, та вкажіть, для якої соціальної мережі ви хочете його оптимізувати». 

Допис у соцмережі має відображати ключові моменти з тексту. Оскільки ШІ здатний до галюцинацій – варто попросити його формувати публікації без «води». Тому, прописуємо: «Я хочу аби дописи згенеровані PostCraft були чіткіші та спиралися виключно та надісланий текст чи посилання. PostCraft не має дописувати будь-що своє».

Створення власних GPT без кодування. Як скористатися?

Будь-який GPT потребує детальних інструкцій для якіснішої роботи.

Крок 3. Натренувати модель 

Завдяки оновленню, GPT може аналізувати посилання. Це дозволяє боту навчатися на даних з мережі. Користувач може надіслати GPT Builder інструкції з будь-якого сайту та попросити вивчити їх. У рядок Message a GPT Builder вставляємо посилання на необхідний сайт з інформацією. У нашому випадку – на соцмережі Forbes Ukraine. 

У вкладці «Configure» юзери можуть відредагувати налаштування GPT, завантажити файли з описаними інструкціями та рекомендаціями. У рядку Knowledge прикріпляємо всі необхідні файли: звіти, інструкції, приклади дописів тощо. 

Без навчання якість відповідей бота не відрізнятимуться від класичного ChatGPT. 

Створення власних GPT без кодування. Як скористатися?

У вкладці «Configure» юзери можуть відредагувати налаштування GPT, завантажити файли з описаними інструкціями та рекомендаціями.

Крок 4. Зображення

Оновлений GPT-4 Turbo може генерувати картинки завдяки інтеграції з DALL-E – нейронною моделлю від OpenAI. Одна з функцій – створення аватарки для власного GPT. 

GPT Builder самостійно згенерує аватарку для чат-бота, спираючись на його призначення. Проте конструктор не завжди пропонує вдалі варіанти. Тому попросимо створити нове зображення: «Ні. Ця аватарка надто яскрава. Зроби максимально просте зображення. Хочу картинку телефона на однотонному тлі». 

Створення власних GPT без кодування. Як скористатися?

GPT-4 Turbo може генерувати картинки завдяки інтеграції з DALL-E.

Крок 5. Збереження

Після всіх налаштувань можемо переглянути, як виглядатиме готовий чат-бот у вікні Preview. Далі – зберігаємо чат-бот, натиснувши на кнопку Save у верхньому правому кутку. 

Якщо GPT потребуватиме модифікацій – його можна відредагувати. На панелі свого бота у лівому верхньому кутку натискаємо на стрілочку вниз. У відповідному меню знаходимо кнопку Edit GPT. Тоді перед користувачем знову відкривається вікно GPT Builder та Preview. 

Створення власних GPT без кодування. Як скористатися?

Зберігаємо чат-бот, натиснувши на кнопку Save у верхньому правому кутку.

Крок 6. Монетизація

Користувач може залишити свій GPT для особистого користування, ділитися ним за допомогою посилання або опублікувати для всіх. Для загалу GPT доступні у GPTStore.ai. Серед вже створених – віртуальні GPT жінки, ШІ-асистенти, аналітики квартальних звітів, вигадані персонажі тощо. 

Перш ніж створений GPT з’явиться у GPTStore.ai він проходить верифікацію від OpenAI. «Ми переконаємося, що GPT у магазині відповідають нашій політиці, перш ніж вони стануть доступними», — додав Альтман. Forbes також опублікував свій PostCraft, однак станом на момент публікації матеріалу OpenAI його не погодила. 

Власні GPT можна буде монетизувати у майбутньому. «Ми збираємося платити людям, які створюють найкорисніший і найбільш використовуваний GPT, частину нашого доходу», – заявив Альтман під час презентації, не уточнюючи розцінок та дати запуску монетизації. 

Наскільки якісна робота GPT? Forbes згодував PostCraft власні smm-інструкції та дописи для соцмереж. Після чого бот став генерувати схожі публікації, намагаючись адаптувати їх під кожну з соцмереж. Вдалий допис вийшов не одразу. Перші пости були закороткими, задовгими або нечіткими. 

Що не так із GPT-4 Turbo?

У процесі створення GPT Builder не рідко видає помилки. Для усунення багів доведеться перезавантажити вкладку, через що попередні налаштування можуть не зберегтися. Якщо перемкнутися на іншу вкладку під час обробки налаштувань – процес почнеться з початку або пригальмує. 

Також GPT Builder зависає, якщо інструкція для нього перевищує 2 000 символів. У разі, якщо згенерована аватарка не сподобається й користувач попросить створите ще – бот також може зависнути. 

Повністю українізувати ChatGPT не вдалося. Під час налаштувань у GPT Builder чат-бот PostCraft не реагував на команду вітатися гаслом «Слава Україні!». Натомість продовжував писати «Привіт!». 

Під час налаштування GPT часто перестрибує з української на англійську. Він не реагує на команду видавати відповіді виключно однією мовою. 

Що не так із GPT-4 Turbo?

Під час налаштувань у GPT Builder чат-бот PostCraft не реагував на команду вітатися гаслом «Слава Україні!».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *