Безкоштовний додаток для вивчення англійської мови Promova: як він працює

Мінцифри запустило програму Future Perfect для популяризації англійської мови. Перший крок – безкоштовний доступ для українців до додатка Promova від Genesis. Що вміє додаток та як ним скористатися.

Майже 50% опитаних українців не мають жодних навичок з англійської мови, сказав міністр освіти й науки Оксен Лісовий під час презентації програми Future Perfect. Лише 20% добре володіють нею, додав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Новостворена програма Future Perfect запускається на підтримку законопроєкту про надання англійській мові статусу міжнародної. Президент Володимир Зеленський подав його до Верховної Ради у червні. Зміна статусу англійської мови в Україні – стратегічний крок до повноцінного членства держави в ЄС, ідеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

В очільника Мінцифри Михайла Федорова є більш прагматичне пояснення. На презентації він наводить приклад IT-галузі, яка працює з міжнародними компаніями, що було б неможливо без знання англійської мови. Сукупний експортний виторг від ІТ-послуг за третій квартал 2023 року становить $1,646 млрд. Перший і другий квартали були успішнішими: $1,675 млрд і $1,702 млрд відповідно.

Future Perfect займатиметься популяризацією вивчення англійської. Вона фінансується коштом USAID, UK Aid, Фонду Східна Європа та Mastercard. Для реалізації програми знадобиться від сотень тисяч до мільйонів доларів, сказав Михайло Федоров на презентації. 

Заощадити дозволяє співпраця з бізнесом – платформа для вивчення мов від IT-компанії Genesis погодилася безкоштовно відкрити преміум-доступ для українців. «Михайло Федоров сам завантажив додаток і впевнився, що він дуже високої якості», – говорить Forbes операційний директор Genesis Артем Копанєв. Як скористатися додатком?

Операційний директор Genesis Артем Копанєв. /надано пресслужбою

Операційний директор Genesis Артем Копанєв. Фото надано пресслужбою

Про що Promova

Додаток для вивчення мов Promova – модернізована версія застосунку платформи Words Booster, якою керує герой рейтингу Forbes «30 до 30» у 2021 році Андрій Скрипник. Компанію запустили у 2019 році під парасолькою IT-компанії Genesis, яка інвестувала в нього $1 млн. До ребрендингу підштовхнуло повномасштабне вторгнення й бажання акцентувати українське походження.

Для вивчення слів у додатку доступні 10 мов. Серед них – англійська, іспанська, арабська, китайська, корейська, українська та інші. Під час реєстрації користувач може налаштувати програму під власний запит: обрати мету вивчення мови, визначити свій рівень тощо. 

Основа додатку – самонавчання. Користувач може самостійно вивчати слова, що відсортовані за темами, слухати аудіофайли та повторювати слова та ідіоми для тренування вимови, вивчати граматику. Окрім самонавчання у додатку також можна записатися на приватні онлайн-заняття з мовними менторами, аби поліпшити розмовні навички. На сайті доступно більше функціоналу – розмовні клуби та групові заняття.

CEO та співзасновник Promova Андрій Скрипник.

CEO та співзасновник Promova Андрій Скрипник.

Місячна преміум-передплата на додаток коштує майже $60. З 2021 року кількість завантажень зросла удвічі – до 12 млн. Активних місячних користувачів 1 млн. Найприбутковіші ринки – США, Канада, Велика Британія, Німеччина та Франція. Фінансові показники компанія не розголошує. Виторг у 2021 році – понад $800 000 на місяць. 

Для українців Promova надала безкоштовний преміум-доступ до своїх мовних курсів для самостійного опрацювання, а також розмовних клубів безкоштовно на три роки в застосунку і на сайті. Наскільки це збитково для компанії? До початку повномасштабної війни Україна входила в десятку найбільших ринків для додатка. Станом на жовтень українці становлять лише 24-ту частину всіх користувачів – вони завантажили застосунок 500 000 разів.

Підʼєднати преміум-передплату просто – достатньо зареєструватися та підтвердити громадянство України за допомогою «Дія.Підпис». Яка з цього вигода сервісу? «Для нас це не комерційна ініціатива, – каже Копанєв. – Глобальна мета в межах інтеграції – збільшити охоплення українців». Ми справді прагнемо допомогти українцям опанувати англійську, щоб вони могли поділитися своїми знаннями, досвідом та ідеями зі світом, додає CEO Андрій Скрипник.

Один із найпопулярніших додатків для вивчення англійської – Duolingo з 99 млн завантажень, згідно з описом в AppStore. Базова версія програми безплатна, платна версія Super Duolingo коштує $6,99 на місяць. На питання, чому вибрали Promova, а не Duolingo, Копанєв відповідає: «Скажімо так, по-перше, дуже важливо, що Promova – це додаток з українським корінням». «Ми орієнтуємося на досягнення цілі користувача, а не просто допомагаємо запам’ятати кілька слів чи вивчити граматичне правило», – додає Скрипник.

Промовисті цифри

Рік заснування: 2019

Засновники: Андрій Скрипник – СЕО та співзасновник, Валерія Вакульська та Михайло Галян – співзасновники. Галян – CEO Boosters, Вакульська – CEO Manifest.

Інвестиції: $1 млн від Genesis

Команда: понад 100 осіб у штаті

Кількість завантажень: 12 млн

Читати більше Згорнути

Дисклеймер: після публікації уточнено цитату операційного директора Genesis Артема Копанєва.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *