Ігри-одягалки та мода: як грати у SUITSME та що відомо про стартап SUITSME

Українська фешн-гра SUITSME з екосистеми Genesis перетнула позначку у 10 млн юзерів за три роки існування. У що повірили інвестори, вклавши у стартап до $1 млн?

Тільки три дні даруємо 500 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз за промокодом F500. Підписуйтесь за цим посиланням

«Щоразу, як перевдягаю «лялечок», моя уява переноситься у світ без війни», – каже військовослужбовиця 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка та художниця костюмів Ірина ISKY про фешн-гру SUITSME. 2 січня 2024-го ця гра перевалила за 10 млн юзерів. 

Заснований три роки тому SUITSME – симулятор перевдягання, де користувач може приміряти віртуальним моделям образи від топових світових брендів Prada, Yves Saint Laurent, Gucci тощо. Віртуальні луки обходяться гравцям від $2 до $30. «Що більше залучений гравець, то довше він грає і то більший його середній чек», – каже засновниця стартапу Галина Єфремова і додає, що деякі користувачі залишають понад $1000.

У 2023-му SUITSME вийшов на $9 млн виторгу, повідомили Forbes у пресслужбі стартапу. Це майже вдвічі більше порівняно з $5,5 млн роком раніше.

Єдиний інвестор – інтернет-холдинг Genesis із виторгом 7,5–8 млрд грн, що вклав у стартап Єфремової до $1 млн, говорить Віталій Лаптенок, співзасновник компанії та керівний партнер фонду Flyer One Ventures, що до 2021-го існував на базі Genesis. «За три роки бачимо, що не помилились», – каже Лаптенок. Який потенціал фешн-гри? 

Про що SUITSME 

Із досвідом роботи в аутсорсері GlobalLogic, фармацевтичній Procter & Gamble та розробнику ігор Bini Games Єфремова потрапила в Genesis як консультантка з оптимізації дитячих освітніх застосунків Keiki в AppStore

Ідея власного продукту виникла у 2022-му з її власного «болю». «Я нерідко купувала одяг, який погано поєднувався між собою, і стикалася із проблемою «немає чого вдягти», – каже вона. Часу на створення гардероба в реальному житті бракувало, тому з’явилася думка створити його онлайн, додає вона. 

Єфремова надихалася фінською Redecor, де користувач одночасно розважається та створює реалістичний дизайн інтер’єрів. «Хотіла, щоб наша гра була не «намальованою», а з реальним одягом відомих брендів», – каже Єфремова. Це допомогло залучити дорослу авдиторію, яка не вважає себе геймерами, додає вона. 

Суть гри – проходження фешн-випробувань у режимі реального часу. Зареєстрований користувач обирає завдання та підбирає образи для віртуальної моделі. Фінальний образ вирушає на голосування. За його результатами юзер отримує оцінку та призи у вигляді ігрової валюти. Придбати одяг можна за щоденні бонуси або реальні гроші.

«Основні джерела монетизації – внутрішньоігрові покупки та перегляд реклами за ігрову валюту», – каже Єфремова. У грі також є підписка за $2 на тиждень для IOS та $3 – для Android, за що користувачі отримують удвічі більше щоденних бонусів та винагород за участь у змаганнях. Підписки становлять менш ніж 5% від загального виторгу, каже Єфремова. 

«У SUITSME дуже важлива наявність спільноти», – каже фаундерка застосунку. Нині у Facebook-ком’юніті гри – понад 8000 осіб, де користувачі діляться враженнями від гри.

Близько 65% трафіку застосунку – органічні завантаження, говорить Єфремова. Більшість юзерів приходять зі США, Бразилії, Індії, Туреччини, України тощо. «Останніми місяцями гру встановлюють до пів мільйона нових користувачів щомісяця», – каже вона й додає, що MAU – понад 1 млн. 

Який вигляд має SUITSME у цифрах

Який вигляд має SUITSME у цифрах

Рік заснування: 2021

Засновниця: Галина Єфремова

Інвестиції: до $1 млн від Genesis

Команда: 38 фахівців

Кількість завантажень: 10 млн

Географія користувачів за зменшенням: США, Бразилія, Індія, Туреччина, Україна, Італія, Німеччина, Франція та Велика Британія

Виторг: у 2022-му – $5,5 млн, у 2023-му – $9 млн

Читати більше Згорнути

Навіщо Genesis гра-одягалка

SUITSME заснований та розвивається у стартап-студії Genesis, який загалом має понад 25 стартапів. Приклади «дорослих» компаній, що вийшли з екосистеми Genesis, – освітній Headway Антона Павловського та Євгенія Костенецького, фітнес-додаток BetterMe Вікторії Рєпи. Кількість завантажень першого перевалила за 80 млн, другого – за 150 млн. 

Іти у «вільне плавання» SUITSME поки що не планує. Genesis ефективно допомагає з адміністративними, юридичними та фінансовими питаннями, каже Єфремова. «Це дозволяє мені повністю зосередитися на продукті та розвитку бізнесу», – говорить вона.

Її застосунок закриває п’ятірку лідерів в екосистемі компанії за кількістю завантажень. Попереду Єфремової – додаток для вивчення англійської Promova з 12 млн юзерів. У топі – Nebula, сервіс зі щоденними гороскопами на 30 млн завантажень. 

Genesis.

П’ятірка лідерів в екосистемі Genesis за кількістю завантажень.

Що приваблює Genesis у стартапі Єфремової? «Ми проінвестували в перспективну ідею та фаундерку, яка мала класний трекшн у розробці ігор, знала індустрію та мала переконливу візію розвитку проєкту», – каже Лаптенок. Які перспективи у стартапу?

Рівень конкуренції у сегменті ринку фешн-ігор шалений – одночасно тисячі ігор борються за своє місце під сонцем, говорить ​​Леонард Сучіу, Game Design Team Lead у студії Solid Bash від другої за розміром української геймдев-компанії Room 8 Group. Щомісяця зʼявляються сотні нових ігор, багато з яких є прямими клонами вже наявних, додає він.

«Більшість прибутку отримує першопроходець – американська гра Covet Fashion», – каже CEO українського розробника ігор 24Play Максим Мельник, чия студія з 2019-го розробила 13 мобільних та вебігор більш як на 40 млн завантажень. 

Американська Covet Fashion має до 100 млн завантажень, згідно з даними моніторингового сервісу Sensor Tower. Місячний виторг – близько $1 млн, свідчать дані AppStore. 

Топ-5 популярних фешн-ігор
  • Covet Fashoin

    $1 млн виторгу та 200 000 завантажень;

  • Fashion Show

    $10 000 виторгу та 2 млн завантажень;

  • Famous Fashion

    $5000 виторгу та 500 000 завантажень;

  • SUITSME

    $200 000 виторгу та 500 000 завантажень;

  • Hollywood Story

    $200 000 виторгу та 500 000 завантажень;

  • Джерело: дані AppStore за останні 30 днів

Новим продуктам вдається закріпитися на ринку внаслідок вдалих рекламних кампаній та креативів, а не шляхом оригінальності продукту, говорить Мельник. Компанії намагаються виділити свої ігри серед конкурентів, додаючи нові функції, каже Сучіу. У планах SUITSME на 2024-й – додавання плюс-сайз-моделей, різних типів шкіри та зовнішностей, розповідає Єфремова.

Ринок ігор у 2022 році оцінювався у $184,4 млрд, майже 50% його припадає на мобільні ігри, за оцінкою Games Industry. З 2015-го кількість геймерів у світі зросла на 30%. За результатами 2023-го в ігри гратимуть 3,4 млрд людей, прогнозує аналітична компанія Newzoo.

Ринок ігор на кшталт SUITSME ще не розкрив весь свій потенціал, вважає Сучіу. «Бачимо зростання, повʼязане із популярністю відеоігор по всьому світу, і кількості жінок-геймерок», – додає він. Це грає на руку Єфремовій – цільова аудиторія її фешн-гри складається з жінок віком від 35 років. 

«Світ досі чекає на «ту саму» гру-одягалку, яка б стала визначальною у своєму жанрі настільки, як Subway Surfers або Clash of Clans у своїх жанрах», – підсумовує Сучіу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *