Українські 2 копійки продали за космічну суму

Українські 2 копійки продали на аукціоні за 21 101 грн. В процесі торгів було зроблено 98 ставок. Таке бажання здобути монету обумовлено її колекційною особливістю – вона викарбувана на заготівці під 10 копійок і замість звичайного сріблястого має колір “під золото”.

2661_84af66938034eebd7b6644310ea1ecdb_w640.jpg (61.37 Kb)

Пройшли торги на спеціалізованому ресурсі Violity. Як повідомив автор оголошення:

виготовлено монету з алюмінієвої бронзи;
важить вона 1,7 грама.
Перебуває монета у колекційному стані. Реставрації не зазнавала.

Тим не менш, вона має дефект: зверху обідок занадто масивний і випирає. Тоді як до низу він витоншується, через що монета виглядає як стесана.

Чого варті старі монети СРСР

Водночас, попри поширену думку, що всі старі монети є цінними, насправді це не так. Більшість таких копійок, які українці досі можуть знайти, наприклад, у старих коробках – є звичайними шматками металу. В т.ч. й монети часів СРСР.

Як розповів редактор сайту “Монети-Ягідки” Віталій Ткач, такі монети нумізмати можуть купити – але за символічну 1 грн. І то лише якщо вони будуть у хорошому стані. В іншому випадку навряд чи можна буде сподіватися і на це.

“З високою ймовірністю це буде іржава монета. Це, а також те, що вона може бути ще й потемнілою, вартості не додає. Навпаки – знижує”, – зазначив Ткач.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *