ПриватБанк заблокував рахунок з коштами: що робити

ПриватБанк став об’єктом критики через заяви клієнтів про розірвання договорів на обслуговування банківських карток без пояснень та попереджень. Проте, банк пояснив, що всі його дії відповідають законодавству і внутрішнім процедурам, а всі пояснення щодо розірвання договору мають бути надіслані клієнтові листом.

2941_79_pb.jpg (63.4 Kb)

Про це ПриватБанк повідомив у відповідь на скаргу клієнта на спеціалізованому форумі “Мінфін”. “Банк розірвав договір на обслуговування в односторонньому порядку. Я б про це і не дізнався, якби не спробував увійти до Привату24. На пошту, або на телефон повідомлень не надходило”, – поскаржився клієнт.

Спроби дізнатися клієнтом причину цього рішення звелись до однієї й тієї ж відповіді від фінустанови, що, мовляв, банк, як суб’єкт первинного фінансового моніторингу має застосовувати заходи для запобігання легалізації доходів, фінансуванню тероризму та розповсюдженню зброї масового знищення. “Не відчуваючи себе зв’язаним цими обвинуваченнями, я звернувся до банку за поясненнями”, – зазначив клієнт.

У відповідь ПриватБанк пояснив, що всі пояснення вказав в листі, який відправлено на адресу реєстрації клієнта вказану в банку. Якщо клієнт не згоден з інформацією в листі або бажає отримати додаткові роз’яснення, необхідно сформувати письмовий запит за адресою кореспонденції банку.

Що робити якщо банк заблокував рахунок з коштами

При розірванні ділових відношень клієнту надається можливість переказу залишків до іншого банку. Для перерахування коштів на рахунках необхідно звернутись до будь-якого відділення банку, маючи при собі:

реквізити рахунку, відкритого в іншому банку на ваше ім’я;
документи, що підтверджують повноваження розпоряджатись рахунками;
документи, що посвідчують особу;
документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків та містить реєстраційний номер облікової картки платника податків України;
заяву про перерахування залишків коштів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *