МВФ повідомив Україні своє рішення

Міжнародний валютний фонд оприлюднив оновлений Меморандум з Україною.

8370_1461677925_mvf.jpg (.82 Kb)

Нових структурних маяків в ньому не додалося, проте змінилися строки виконання деяких з них.
Виконання маяку № 32 посунули з березня на кінець квітня. До цього часу потрібно внести зміни до процесуального кодексу щодо раціоналізації справ або питань, які розглядаються в першій інстанції одним антикорупційним суддею або колегією з трьох антикорупційних суддів.

Виконання маяку № 30 перенесли з кінця червня на кінець грудня. До цього часу потрібно запровадити методологію оцінки ризиків при здійсненні нагляду з метою прийняття поінформованих рішень про пріоритети наглядової діяльності.
Виконання маяку № 35 перенесли з кінця серпня на кінець грудня. До цього часу потрібно розробити політику державної власності ДП, дивідендну політику та стратегію приватизації.

«І до формулювання перманентного структурного маяка про те, що всі націоналізовані несистемні банки мають передаватися Фонду гарантування вкладів додали, що їх ще й не повинні докапіталізовувати», — заявив перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.
Загалом Україна виконала 21 з 35 маяків. До наступного перегляду Україні треба виконати всього два маяки.
«До кінця березня це маяк № 22 — посилити підтримку МСБ через кредити „5−7-9%“. Вже була постанова Кабміну, щоб скоротити перелік отримувачів кредитів до малих і середніх підприємств. І до кінця квітня маяк № 32 — внести зміни до процесуального кодексу щодо розгляду справ в першій інстанції одним антикорупційним суддею або колегією з трьох антикорупційних суддів. Кабмін вже зареєстрував законопроєкт № 10 178», — зазначив Ярослав Железняк.
Найбільш проблемним найближчим часом маяком, на його думку, буде перезавантаження БЕБ, яке має відбутися до кінця червня.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *