Яким побачать долар українці найближчими днями

Українські банки та обмінники готуються помітно переписувати курс готівкового долара. Так, за прогнозами банківського сектора, до 16 червня вартість валюти в них перебуватиме у межах 40-41,2 грн/долар. Увечері 12 ж червня банки виставили курс на середньому рівні 40,4/40,9 грн/долар (купівля/продаж). Обмінники – 40,391/40,88 грн/долар.

0436_1f51c1cb0c86f9bbacdf61dccc99877b.jpg (83. Kb)

Як розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, щоденні курсові зміни очікуються до 30-50 коп. у банках і до 50 коп. в обмінних пунктах.

“На ринку не варто очікувати якихось надмірних, революційних подій. Курсові зміни будуть “у робочому порядку” згідно з правилами режиму “керованої гнучкості”. Ми припускаємо, що на ринок тиснутиме інфляція та можливе зростання попиту, однак у регулятора є достатньо можливостей і засобів, щоб уберегти ринок від негативних явищ”, – сказав він.

Загалом, зазначив Лєсовий, по 16 червня на ринку пануватимуть ті самі процеси та тенденції, що й раніше у контексті режиму “керованої гнучкості”. Зокрема:

НБУ продовжить поступовий рух у бік повної валютної лібералізації;
“потужні валютні резерви дозволять йому більш варіативну поведінку на міжбанку”.

Що буде з доларом у червні

Загалом у червні українцям не слід очікувати різких змін курсу долара. Так, провідний експерт Департаменту глобальних ринків ОТП Банку Євген Міюц зазначає: на початку червня очікується корекція курсу до 40/40,3 грн/долар – завдяки виплатам заробітної плати. Однак далі, за його словами, можливе зростання до рівнів 40,5/40,95 грн.

Водночас, директорка департаменту казначейських операцій Unex Bank Ганна Золотько прогнозує, що діапазон курсових коливань у червні перебуватиме в межах 40-41 грн. При цьому курс у конкретний момент часу залежатиме, за її словами, від низки факторів – зокрема, новинного фону.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *