Українські банки змінять вартість кредитів для бізнесу

Комерційні банки зосередяться в основному на кредитуванні малого та середнього бізнесу.

2885_001-202-825x460.jpg (62.98 Kb)

Після зниження облікової ставки до 13% та запровадження Нацбанком Стратегії кредитування банки зможуть суттєво знизити ставки за кредитами підприємствам найбільш стратегічних галузей економіки. Таку думку висловила перша заступниця голови правління “Глобус Банку” Олена Дмітрієва.

За її словами, державні банки кредитуватимуть переважно великі підприємства та державні інституції. Водночас комерційні банки зосередяться в основному на кредитуванні малого та середнього бізнесу.

“Особливий акцент буде зроблено на страхуванні воєнних ризиків при наданні кредитів підприємствам на деокупованих територіях та територіях, які найбільше постраждали від збройної агресії. Це дасть змогу більшій кількості банків долучитися до Стратегії кредитування”, – підкреслила Дмітрієва.

Вона нагадала, що за результатами Ukraine Recovery Conference 2024, що відбулася в Берліні, було укладено близько 110 міжнародних угод на суму понад $16 млрд.

Експертка припускає, що завдяки цьому найближчим часом будуть запроваджені нові державні кредитні програми, спрямовані якраз на кредитування стратегічних галузей: енергетики, оборонно-промислового комплексу, сільського господарства, а також на придбання енергоефективного обладнання для бізнесу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *