Solana інтегрує плагін ChatGPT, запускає прискорювач AI

Solana

У вівторок Solana Foundation заявила, що створила еталонну реалізацію з відкритим вихідним кодом, що дозволяє користувачам взаємодіяти з мережею Solana безпосередньо з ChatGPT за допомогою плагіну, доступного для завантаження на Github.

“Ця інтеграція від Solana Labs служить еталоном того, як ШІ може спростити розуміння даних і протоколів Solana або поверхневих даних про обчислювальну інфраструктуру Solana і проєкти DeFi“, – йдеться в заяві Фонду Solana, додаючи, що плагін може бути використовується для покупки NFT, передачі токенів, перевірки транзакцій, інтерпретації даних загальнодоступного облікового запису та пошуку колекцій NFT за мінімальною ціною.

Співзасновник Solana та генеральний директор Solana Labs Анатолій Яковенко заявив, що штучний інтелект зробить блокчейн Solana зручнішим та зрозумілішим.

Solana

“Кожен розробник, який створює додатки, орієнтовані на споживача, повинен думати про те, як їх додаток буде взаємодіяти за допомогою моделі ШІ, тому що це нова парадигма вказівки комп’ютерам, що робити”, – сказав Яковенко.

Solana бачить сплеск активності

Цього місяця у Solana спостерігався сплеск активності, оскільки вищі комісії на Ethereum та Bitcoin підштовхнули деяких користувачів до вивчення альтернатив. За даними The Block, минулого тижня в мережі за сім днів ковзна середня нових адрес досягла 323 000, що є найвищим показником з червня 2022 року.

Дані показують, що цього місяця вже було додано більше нових адрес, ніж протокол за кожну з останніх шести місяців.

Власний токен Solana, SOL, який різко впав минулого року на тлі краху криптовалютної біржі FTX, відтоді відновлюється, збільшившись на 101% з початку року. За даними TradingView, у вівторок він зріс на 2,6% і торгувався на рівні 20,03 долара США.

Тим часом Фонд Solana заявив, що збільшив суму, доступну в раніше оголошеній програмі стратегічних грантів, орієнтованих на ШІ, з 1 мільйона доларів до 10 мільйонів доларів. Фонд вже отримав 50 заявок та продовжує приймати їх на нові проєкти.

“Фонд Solana також запустив 3-місячну програму прискорення для студентів університетів, в якій є група, присвячена експериментам з блокчейном та штучним інтелектом”, – йдеться у заяві.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *