Як перевірити якість дизельного пального в домашніх умовах: 5 простих способів

На українському ринку дизельне пальне не менш популярне за бензин. Практично на кожному АЗС можна знайти чимало різних видів такого пального. Експерти пояснили, як не помилитися з вибором і перевірити якість перед покупкою.

Як передає Resource, найбільш якісно дизельне пальне може перевірити лабораторна експертиза. Проте є ознаки, які допоможуть навіть пересічному покупцю зрозуміти, якісний товар чи ні. Зокрема, варто звертати увагу на те, чи є осад: якщо дизельне пальне не має осаду, то це хороша суміш з однорідною структурою.

У випадку, якщо дизельне пальне залишає за собою осад, то це не якісний товар. Експерти пояснили, що це може вказувати на велику кількість твердих частинок. У результаті це може негативно вплинути на роботу двигуна.

Крім того, варто звернути увагу на колір. Якісне дизельне пальне — це жовтий або світло-коричневий колір. При цьому дизель не може бути занадто рідким, або занадто тягучим. Адже на відміну від бензину це в’язка рідина.

Як перевірити якість дизельного пального?

  • Проаналізувати зовнішній вигляд. Для цього можна залити невелику кількість рідини в скляну посудину. Якщо побачите, що рідина має жовтий або світло-коричневий колір без домішок – це буде якісне пальне.   
  • Перевірити щільність. Це роблять в лабораторних умовах. Для цього експерти використовують ареометру, спеціальний інструмент. ля цього пальне заливається в спеціальну посудину, яка потім нагрівається до температури 20 градусів.   
  • Паперовий фільтр. Для цього способу достатньо капнути на паперовий фільтр трохи солярки та подивитися, який слід залишається після її висихання. У випадку якщо слід світлий і майже непомітний, значить паливо якісне, а якщо залишилася темна пляма, значить пальне не відповідає вимогам.   
  • Перевірити запах. Дизельне пальне має характерний запах. Він повинен бути не занадто гострим. Якщо ж запах сильно змінився, то це свідчить про домішки. 
  • Перевірка в лабораторії. Це один з найефективніших способів. Адже в цьому випадку буде спеціальне обладнання. Тому на АЗС можна також просити показати документацію, в якій буде інформація про склад та походження пального. 

Як заощадити водіям?   

Раніше в мережі розповіли про спосіб, як можна швидко і самостійно перевірити роботу двигуна. Річ у тім, що перевірка на СТО може коштувати великих грошей. Тому експерти поділилися способом, як самостійно перевірити свічки запалювання.

“Потрібно просто знайти акумулятор в моторному відсіку. Візьміть гайковий ключ і зніміть клему з позначкою “мінус”. Зачекайте 10 секунд, а потім встановіть її назад. Обов’язково затягніть гвинти”, – поділилися в мережі лайфхаком (проте якщо вас дійсно щось турбує в роботі авто – краще звернутися до спеціалістів). 

Також експерти розповідали, як водії можуть заощадити на бензині або дизпаливі. Експерт Луїза Томас заявляє, що один із найбільш працюючих способів менше витрачати паливо – не перевантажувати автомобіль. Річ у тім, що чим більшим буде опір під час руху – тим більше пального спалює машина. Крім того, варто очистити свій багажник, щоб в машині не було зайвої ваги: це також допоможе знизити споживання пального та заощадити якісь гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • У Дії з'явиться можливість замовлення водійського посвідчення кур'єром: як скористатися
  • Чи подешевшає в Україні бензин: стало відомо, що буде з цінами на пальне
  • Перевірка якості бензину: експерт пояснив, як не заправити бак підробкою

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *