Чи слід українцям очікувати неприємних сюрпризів від олії

В Україні ціни на олію та борошно знизилися і залишаються стабільними. Вартість олії не зростатиме надалі , тому що на ситуацію впливає чимало факторів.

9790_630_360_1611754369-9.jpg (87.52 Kb)

Один із них – вартість нафти, хоч би як дивно це звучало, розповіла експерт у галузі сільського господарства інформаційно-аналітичного центру “Агро перспектива” Лариса Гук ” Знай.ua” . За оцінками асоціації “Укрмаслопром”, щоразу, коли нафта дорожчає на $10, вартість олії зростає на $30-50.

“Чи слід очікувати неприємних сюрпризів від олії? Швидше, ні, ніж так. Але треба пам’ятати, що не завжди високий рівень пропозиції визначає ціну на полиці”, – наголосила Гук.

Також експерт відзначала здешевлення борошна. За її словами, не варто боятися суттєвого зростання ціни , проте окремі млини вже мають труднощі із закупівлею якісної пшениці, тому не виключають деякого підвищення вартості продукту незабаром.

“В аграрній спільноті кажуть, що в окремих регіонах пшениці 2-го та 3-го класів сумарно більше 10% не набереться. Низька якість пшениці суттєво підтримує ціни. Дорога сировина, самі розумієте, тягне і ціни на готовий продукт. Особливо на печиво та інші кондитерські вироби”, – підсумувала вона.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *