Спіймали облизня. Доходи Росії від продажу нафти в Індію застрягли за кордоном — Bloomberg

Кремль (Фото:REUTERS/Maxim Zmeyev/File Photo)

Кремль (Фото:REUTERS/Maxim Zmeyev/File Photo)

Доходи Росії від продажу нафти в Індію застрягли за кордоном — російські компанії насилу обмінюють рупії на іншу валюту.

Щомісяця Росія накопичує до мільярда доларів у рупіях, які осідають в індійських банках. Про це пише Bloomberg.

Ці кошти додаються до $147 млрд російських активів, які застрягли за кордоном від початку війни. Надлишок рупій виникає через великі обсяги продажу російської нафти Індії в умовах низького обсягу імпорту з Індії до Росії.

Відео дня

Читайте також:

Танкер із нафтою (Фото:REUTERS/Tatiana Meel)

Власник найбільшого тіньового флоту танкерів для російської нафти лишився без сертифікації

Через валютні обмеження російські компанії насилу обмінюють рупії на іншу валюту.

Як пише Bloomberg з посиланням на співрозмовників, у Росії очікують, що рупії будуть накопичуватися на рахунках і далі. Зазначається, що переговори між сторонами про можливе вирішення проблеми зайшли в глухий кут.

За розрахунками агентства, щокварталу на рахунках осідатиме від $2 до $3 млрд у рупіях, які РФ не зможе використовувати.

Bloomberg зазначає, що сторони обговорюють різні варіанти вирішення проблеми. Зокрема йдеться про можливість виходу російських компаній на індійський ринок капіталу.

Качають на повну. Індія імпортувала рекордний обсяг російської нафти — Reuters

За словами неназваних російських чиновників, російська влада спочатку була проти цього, але тепер повернулася до обговорення такого варіанту.

Також є варіант, який передбачає вкладення накопичених рупій в індійські інфраструктурні проєкти в обмін на частки в акціонерному капіталі.

Раніше повідомлялося, що Росія чинить тиск на владу Індії з метою змусити її публічно висловитися проти занесення РФ до чорного списку FATF.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *