Українцям автоматично перерахують субсидії

В Україні через зростанням тарифів на електроенергію розмір житлової субсидії і пільги на житлово-комунальні послуги перерахують. Перерахунок Пенсійний фонд проведе автоматично, нікуди додатково звертатись не потрібно.

8836_614cd0f09c1b5.jpeg (43.95 Kb)

“Також нагадуємо, що субсидія надається, якщо родина сплачує за комунальні послуги більше, ніж визначений для неї обов’язковий платіж. Розміри ж обов’язкового платежу лишаються незмінними. Тобто фактично ви оплачуватимете стільки ж, скільки платили до збільшення тарифів. Різницю – компенсує держава”, – зазначають в Мінсоці.

Наразі в країні близько 1,8 млн домогосподарств отримують житлові субсидії, середньорічний розмір субсидії до підвищення тарифів становив 1490 грн. Ще 1,3 млн домогосподарств отримують пільги на житлово-комунальні послуги. Середньорічний розмір пільги на ЖКП становив 1300 грн.

“Звертаємо увагу, що для того, щоб платіжки за комунальні послуги не стали непосильним фінансовим тягарем, як і раніше, можна звернутися за оформленням житлової субсидії або пільги. Програма продовжує діяти”, – зазначають в міністерстві.

Під час призначення субсидії враховуються доходи усіх осіб, які зареєстровані та/або задекларовані у житловому приміщенні. Проте під час подання заяви не забудьте зазначити, хто фактично проживає в квартирі/будинку. Якщо на день звернення по призначення субсидії хтось з родини перебуває за кордоном більш ніж 60 днів, його має бути виключено зі складу домогосподарства, і тоді його доходи не будуть враховуватися.

Якщо у житловому приміщенні прописано троє людей, але дружина з дитиною виїхали за кордон і перебувають там понад 60 днів, житлова субсидія призначається з розрахунку на одного члена домогосподарства, тобто на чоловіка.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *