У Нідерландах рідкісну монету продали на аукціоні за космічну ціну

У Нідерландах рідкісну монету у чверть голландського гульдена було продано на аукціоні на рекордну ціну. Вартість монети на торгах сягнула понад 1 млн євро.

74_1024x6a.jpg (22. Kb)

Як повідомляє RTV Utrecht, власне ціна лоту становить 850 тис. євро, а решта – комісії аукціонного дому. пояснюється тим, що в історії було випущено лише дві такі монети. На монеті зображено 10-річну королеву Вільгельміну, коли та вступила на престол.

“Це Святий Грааль нідерландської валюти. Надзвичайно рідкісний”, – оцінив медіатор торгів Жакко Шепер.

Монету продають вже не вперше – протягом останніх 130 років її виставляли на аукціон вже чотири рази. Востаннє її виставляли на продаж у 2001 році, коли її було продано за 95 тис. євро. Тобто відтоді її ціна виросла майже у 9 разів.

Ім’я нового власника не розповсюджується, бо він побажав зберегти анонімність. Попри вік монети (її викарбували у 1891 році), вона перебуває в дуже гарному стані. Крім того, вона єдина доступна для громадян, оскільки другий екземпляр належить Нідерландському банку.

“Це доступно лише обраним. Я не думав, що вона стільки коштуватиме, хоча й знав, що доведеться розщедритися”, – сказав один з учасників аукціону.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *