Бій десятиліття Усик — Ф’юрі. Основні цифри

У ніч на 19 травня Олександр Усик, 37 став першим за чверть століття боксером, хто обʼєднав усі чотири чемпіонські пояси у надважкому дивізіоні – WBA, WBO, IBF та WBC. Бій приніс боксерам гонорари, які можуть увійти у топ-10 в історії боксу. Які цифри ще важливо знати про цей поєдинок?

Інвестувати? Почекати? Продавати? Війна змінює все, крім обов’язку лідера приймати виважені рішення. Вже 30 травня 40+ спікерів поділяться досвідом на Першій щорічній конференції про фінанси, інвестиції та економічне зростання. Купуйте квиток за посиланням.

Бій відбувся у ніч з 18 на 19 травня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія. Переможець — Олександр Усик, забрав чотири головні титули в дивізіоні надважкої ваги. Востаннє таке вдавалось зробити 25 років тому британцю Ленноксу Льюїсу.  

20 травня американський журнал The Ring назвав Усика найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії. 

Згідно з контрактом, реванш бою Усика та Ф’юрі може відбутися через чотири-шість місяців. Фʼюрі вже оголосив, що скористається цією можливістью.

Є нюанс: всі чемпіонські титули у надважкій вазі на кону вже не стоятимуть. У червні 2024 року пояс IBF отримає переможець у поєдинку між Філіпом Хрговичем та Даніелем Дюбуа.

Forbes зібрав основні фінансові показники одного з найбільш очікуваних поєдинків десятиріччя. 

1. На Kingdom Arena у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді за боєм спостерігали понад 20 000 глядачів.  Мінімальна ціна квитка стартувала від $26, в преміум зоні — від $217 до $495, максимальна вартість – понад $20 000.

2. Бій Усик – Фʼюрі онлайн транслювали чотири світових мовника. На британських Sky Sports та TNT Sports плата за перегляд бою коштувала  £24,95 та £24,99 відповідно.  $69,99 – на DAZN у США. У більшості інших країн ціна була меншою – $21,99. Для користувачів з України вартість трансляції на американському DAZN становила 790 грн (приблизно $20).  

3. В Україні бій Усика – Ф’юрі транслювала платформа Megogo за передплатою від 129 грн на місяць, або за окрему плату – 100 грн.

4. У Megogo відмовились розповідати, скільки українців переглянули бій, посилаючись на комерційну таємницю. Сайт платформи megogo.net у день поєдинку відвідало майже на 100 000 більше користувачів, ніж днем раніше, – повідомив SEO team lead Elit-web Євген Шепель, з посиланням на дані ahrefs.com. Усього, за його інформацією, у цей Megogo відвідало 2,04 млн глядачів. 

5. Гонорари боксерів не розголошуються. Відомо, що за умовою гонорарний фонд бою розподілявся 70/30% на користь Ф’юрі. За даними низки спортивних медіа, британський боксер може отримати з урахуванням частки платежів за трансляцію від $100-150 млн, Усик — від $30 до 64 млн (достовірність цих цифр не підтверджена). Близько $1 млн Ф’юрі нібито має задонатити Україні.

6. Перед боєм букмекери віддавали перевагу британському боксеру, але з мінімальною перевагою. Перемога Фʼюрі – 2.01, перемога Усика – 2.17.

7. На Kingdom Arena вже відкриті продажі квитків на бій-реванш між Усиком та Фʼюрі. Дата матчу – 12 жовтня 2024 року. Вартість квитків – від $430 до $29 000.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *