США нанесли потужний удар по ІТ-сектору рф

У новому пакеті санкцій проти Росії США ввели обмеження щодо ІТ-сектору. Це може призвести до того, що російські розробники втратять доступ до популярних комп’ютерних продуктів від Microsoft, Google і Apple.

3262_1470475112_sankcii.jpg (59.73 Kb)

Нові санкції Міністерства фінансів США покликані обмежити доступ російського військово-промислового комплексу до програмного забезпечення та IT послуг. З цією метою іноземним компаніям заборонили:

надавати росіянам та юрособам послуги з консультування та проектування в галузі IT ;
послуги IT-підтримки та хмарних послуг для програмного забезпечення, призначеного для управління підприємством, а також софту для проектування та виробництва.

Нові санкції набудуть чинності 12 вересня 2024 року. При цьому уряд США, як і раніше, дозволяє експорт у Росію послуг, товарів і технологій, пов’язаних з обміном інформацією через інтернет (крім випадків, коли одержувач перебуває в списку санкцій або оплата проходить через підсанкційні банки).

Деякі експерти в РосЗМІ припускають, що нові обмеження можуть прямо на звичайних користувачах. Так, Microsoft та інші великі компанії можуть припинити підтримку та оновлення для російських користувачів. Також може бути призупинено обслуговування російських користувачів хмарними рішеннями від Google та Apple.

Інші експерти впевнені, що приватних користувачів санкції не торкнуться – це торкнеться лише компаній. Також ефект від обмежень залежить від того, як вони будуть витлумачені постачальниками послуг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *