Скарги українців на дії “валютників” не припинилися

В Україні з 1 липня оновилися правила обміну валюти – обмінники зобов’язали приймати старі купюри долара, якщо вони сильно пошкоджені. Проте скарги українців на дії “валютників” не припинилися.

8274_1f51c1cb0c86f9bbacdf61dccc99877b.jpg (83. Kb)

Щоб остаточно вирішити проблему, порушників правил варто суворо карати. Про це заявив голова Комітету ВР з питань фінансів Данило Гетманцев.

“Скарг від людей досі багато – і припиняться вони лише після притягнення до реальної відповідальності найбільш системних порушників. У цьому контексті вітаю “таємних покупців” НБУ, гарячу лінію та системну перевірку скарг, які надходять від людей до Нацбанку”, – зазначив нардеп.

Другим важливим кроком, за словами Гетманцева, має стати закриття нелегальних обмінників. “Перелік додамо, якщо Нацпол сам не бачить. Термін – місяць”, – заявив голова профільного комітету.

Гетманцев нагадав, що, за чинними правилами, обмінники зобов’язані здійснювати операції з усіма іноземними банкнотами, крім значно зношених чи пошкоджених. До таких належать:

розірвані чи розрізані на частини купюри;
банкноти з пошкодженими елементами дизайну та захисту (наприклад, видалені цифрові або текстові позначення номіналу, зображення портрета, захисні стрічки);
зі зміненим кольором паперу та/або зображень;
із плямами, загальна площа яких перевищує половину площі банкноти, а також із ознаками гниття;
з явними друкарськими недоліками.
Такі банкноти, а також ті, що вийшли з обігу в їхній “рідній” країні, треба здавати на інкасо. Це означає додаткові комісії. У всіх інших випадках такі “побори” є незаконними.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *