Чи змінить свій курс долар найближчим часом

На поточному тижні (закінчується 9 липня) в Україні не очікується значних коливань готівкового курсу долара. Втім, не варто очікувати й відновлення падіння вартості американської валюти.

8274_1f51c1cb0c86f9bbacdf61dccc99877b.jpg (83. Kb)

Як пояснив керівник аналітичного відділу Міжнародної академії біржової торгівлі Андрій Шевчишин, говорити про останнє дає підстави низка факторів, передає ТСН. Зокрема, за його словами, йдеться про одночасне:

припинення падіння курсу готівкового долара, що вже спостерігається на ринку;
розширення різниці між курсами в купівлі та продажу.
Зі свого боку, економіст Олег Пендзин зазначив: на стабільність на готівковому валютному ринку впливає і позиція Нацбанку. Який нині повністю контролює ситуацію як на безготівковому, так і готівковому ринках.

“Завдяки зарубіжній фінансовій допомозі, регулятор, незважаючи на війну, зумів збільшити золотовалютні резерви до 39,5 млрд доларів. Це максимум за останні 11 років”, – пояснив він.

Який актуальний курс

Станом на ранок 5 липня, українські банки встановили готівковий курс долара на середньому рівні 36,77 грн в купівлі у купівлі, що на 3 коп. менше в купівлі, ніж попереднього дня. В продажу ж курс лишивсь на попередньому рівні в 37,4 грн.

Серед великих фінустанов найбільший курс в купівлі встановили ПриватБанк та ПУМБ – 36,75 грн. Найнижчий – Креді Агріколь Банк, 36,5 грн.

На продаж найвищий курс виставили в Креді Агріколь Банку та Райффайзен Банку, 37,6 грн. Найнижчий – у ПриватБанку, 37,25 грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *