Під санкції США потрапив топпропагандист Кисельов

Сполучені Штати Америки в пʼятницю, 13 вересня, запровадили санкції проти російської медіагрупи “Россия сегодня”, до якої входять інформаційне агентство “РИА Новости” та агентство і радіо Sputnik. Також під санкції потрапив повʼязаний із цим холдингом топпропагандист Дмитро Кисельов.

3262_1470475112_sankcii.jpg (59.73 Kb)

Про це повідомив Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC) Сполучених Штатів. Санкцій наклали на генерального директора “России сегодня” Дмитра Кисельова та очільницю АНО “Евразия” Неллі Парутенко, яка є громадянкою Молдови.

Під санкції потрапила також автономна некомерційна організація “ТВ-Новости” – юридична особа пропагандистського телеканалу іномовлення RT та АНО “Евразия”, яка займається поширенням “культурної дипломатії” РФ за кордоном.

Про ці додаткові санкції проти державних медіа РФ оголосили після того, як у Вашингтоні публічно звинуватили російську телекомпанію RT у роботі на розвідку РФ та збір коштів на фінансування окупаційної армії в Україні.

Відповідну заяву зробив державний секретар США Ентоні Блінкен. Він зазначив, що RT співпрацює безпосередньо з російською розвідкою – вона створила на базі каналу кіберпідрозділ, який відповідальний за глобальні операції впливу Кремля. Йдеться зокрема про вплив на вибори в Молдові.

Також пропагандисти ведуть краудфандингову програму, через яку збирають кошти для підтримки та постачання військового обладнання російським підрозділам в Україні.

“Це снайперські гвинтівки, глушники, бронежилети, прилади нічного бачення, безпілотники, радіообладнання, місця для особистого озброєння, дизельні генератори. Хоча краудфандингова кампанія відкрита, приховано те, що цією програмою керують керівники RT”, – сказав Блінкен.

Він додав, що Росія використовує дезінформацію як зброю для “підриву і поляризації вільних і відкритих суспільств у кожному куточку світу”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *