Засідання ФРС: процентна ставка буде на рівні 5,25

ФРС США

Федеральна резервна система, що підняла відсоткові ставки найшвидшими темпами за чотири десятиліття, вирішила поставити паузу. Минулого разу засідання ФРС підняло ставку на 0,25%.

Проте високопосадовці ФРС ясно дали зрозуміти, що будь-яка така пауза може бути короткою, з ймовірним новим підвищенням ставки, як тільки їхнє наступне засідання відбудеться наприкінці липня.

Голова ФРС Джером Пауелл та інші високопосадовці також вказали, що хочуть оцінити, наскільки скорочення банківського кредитування може послабити економіку. Банки уповільнюють видачу кредитів і попит на кредити впав, оскільки відсоткові ставки зросли.

Споживча інфляція знизилася у травні до 4% у річному обчисленні, що стало найнижчим рівнем за 2 роки. Ціни в травні зросли на 0,1% порівняно з квітнем, що менше за прогнозоване економістами зростання 0,2%. Ціни на харчі зросли на 0,2% після того, як 2 місяці поспіль не було зареєстровано жодного зростання.

ФРС хоче зберегти баланс у фінансовій системі США

Для ФРС «перепустка» підвищення ставки на засіданні може бути для Пауелла найефективнішим способом об’єднати комітет. 18 членів комітету розділилися на тих, хто виступає за ще одне або два підвищення ставок, і тих, хто хотів би залишити ключову ставку ФРС на колишньому рівні принаймні на кілька місяців і подивитися, чи інфляція знизиться далі. Ця група стурбована тим, що надто агресивні підходи підвищують ризик глибокої рецесії США.

Проте поступове, але неухильне зниження загальної інфляції свідчить, підвищення ставок ФРС мало певний успіх. Мета ФРС полягає в тому, щоб виконати делікатне завдання щодо уповільнення запозичень і витрат достатньою мірою, щоб уповільнити зростання та приборкати інфляцію, не підриваючи при цьому економіку.

Дані щодо інфляції у вівторок показали, що більшість зростання базових цін відображає високі орендні ставки й ціни на вживані автомобілі. Очікується, що ці витрати знизяться наприкінці цього року.

ФРС може зрештою зберегти свою ключову ставку без змін до кінця року

Економіка США опинилася в кращому стані, ніж очікував центральний банк і більшість економістів на початку року. Компанії, як і раніше, наймають у стійкому темпі, що допомогло багатьом людям продовжувати витрачати гроші, особливо на подорожі, ресторани та розваги.

Чиновники ФРС прогнозують нижчий рівень безробіття, ніж три місяці тому, можливо, до 4,1% у річному обчисленні порівняно з їх прогнозом у 4,5% у березні. (Поточний рівень безробіття становить 3,7%).

Крім того, вони, ймовірно, підвищать оцінку інфляції, при цьому очікується, що базова інфляція в річному обчисленні досягне 3,8% до кінця цього року в порівнянні з прогнозом у 3,6% у березні.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *