SWIFT та Chainlink протестують підключення великих фінансових установ до мереж блокчейну

SWIFT

В рамках експерименту планується відпрацювати підключення до мереж блокчейну компаній Australia та New Zealand Banking, BNP Paribas, BNY Mellon, Citi, Clearstream, Euroclear та Lloyds Banking.

Міжбанківська система обміну повідомленнями SWIFT оголосила, що постачальник рішень для блокчейнів Chainlink допоможе найбільшим світовим фінансовим установам відпрацювати технічні та технологічні параметри підключення.

«У сильно фрагментованій екосистемі фінансовим установам недоцільно підключатися до кожної блокчейн-платформи окремо. SWIFT планує розробити уніфіковану модель взаємодії, яка забезпечить доступ до різних блокчейн-платформ по всьому світу», – пообіцяв директор з інновацій SWIFT Том Цшах (Tom Zschach).

В рамках технічного експерименту планується визначити: наскільки великі установи здатні підтримувати та використовувати інфраструктуру SWIFT для управління передачею токенізованих активів через різні блокчейни.

З боку Chainlink буде протестовано можливість підключення учасників експерименту до загальнодоступних та приватних блокчейнів.

Раніше міжнародна система міжбанківських повідомлень SWIFT заявила про створення експериментального рішення на основі API для організації розрахунків у цифрових валютах центробанків (CBDC), яке вже проходить тестування.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *