Рон ДеСантіс прокоментував плани уряду щодо біткоїна

Рон ДеСантіс

Губернатор Флориди Рон Де Сантіс спільно з Ілоном Маском взяв участь у масштабній сесії Twitter Spaces, яка була організована великим підприємцем Девідом Саксом. Чиновник розкритикував дії адміністрації Байдена щодо біткоїна та всього сегменту цифрових активів.

За словами ДеСантіса, уряд США бачить у флагманській криптомонеті справжню загрозу та намагаються її усунути. Фахівець зауважив: «У всіх користувачів є повне право працювати з біткоїном. Але єдина причина, через яку він не подобається уряду — це неможливість його повністю контролювати».

У період тривалої розмови ДеСантіс, Маск та Сакс також дали коментарі щодо сегмента цифрових валют від центральних банків. Губернатор Флориди зазначив, що має намір усіма силами боротися з неефективним законодавством щодо цифрових активів. Також він вкотре акцентував увагу на своїй критичній позиції щодо CBDC. На його думку, цифровий долар може стати справжньою загрозою для фінансової незалежності пересічних громадян та підприємців.

Федеральна система продовжує активно вивчати концепцію CBDC. За словами експертів, регулятор цим прагне нав’язати явну конкуренцію Китаю та його цифровому юаню. Але, примітно, що деякі чиновники США виступають проти ідеї створення eUSD, вважаючи, що він стане інструментом для більш жорсткого фінансового нагляду, який сильно обмежить свободи споживачів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *