Керівництво RISC Zero залучило $40 млн

RISC Zero

Автор інфраструктурних рішень, компанія RISC Zero, яка допомагає розробникам створювати програмне забезпечення з технологією «нульового доказу», залучила $40 млн від інвесторів. Це сталося в рамках раунду фінансування серії A, який очолює організація Blockchain Capital.

Ці кошти допоможуть RISC Zero вивести на ринок власну обчислювальну платформу Bonsai. Згідно з пресрелізом, наданим CoinDesk, участь у поточному інвестиційному раунді також взяли компанії Galaxy Digital, IOSG, RockawayX, Maven 11, Fenbushi Capital, Delphi Digital, Algaé Ventures, IOBC, Zero Dao Tribute Labs та Alchemy.

Технологія доказу з нульовим розголошенням (ZK) використовують криптографію для математичної перевірки транзакцій, зберігаючи їх конфіденційність. У березні 2022 року RISC Zero випустила 1-у віртуальну машину з використанням даного механізму та відкритим вихідним кодом. Вона дозволяє розробникам створювати докази, які можна виконувати будь-якому комп’ютерові, застосовуючи стандартні мови програмування.

Нова обчислювальна платформа Bonsai представляє децентралізований механізм перевірки, який дозволяє розробникам легко інтегрувати ZK-докази у власні програми та блокчейн-мережі для підвищення безпеки.

«Для розробників, які погано знайомі з криптографією, технологія RISC Zero дозволить створювати програми, використовуючи інструменти та мови, з якими вони добре знайомі. При цьому програмістам не доведеться стикатися з обмеженнями через складність коду», – сказав генеральний директор RISC Zero Браян Ретфорд.

RISC Zero раніше залучила $12 млн у серпні 2022 року у рамках раунду початкового фінансування під керівництвом Bain Capital. Кошти були успішно витрачені на вивчення технології та розгортання початкових продуктів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *