Американський тіктокер зізнався у відмиванні грошей за допомогою криптовалют

Криптовалюти

Колишній популярний тіктокер із США Деніш Сахадеван (Denish Sahadevan) визнав себе винним у шахрайстві з виплатами COVID-19. Отримані від держави кошти він відмивав через криптовалюти.

Сахадеван набрав популярність у соціальній мережі TikTok за допомогою «інвестиційних порад» щодо криптовалют та акцій. Відоме видання Business Insider навіть випускало статтю з його прогнозами та стратегіями торгівлі криптовалютами у 2022 році. Однак, як виявилося, на гарне життя він «заробляв» шахрайством – підробляв податкові декларації та банківські виписки для того, щоб отримувати від держави виплати за COVID-19.

Усього він подав 71 підроблену заявку на участь у Програмі захисту зарплати (PPP), в рамках якої влада США видавала кредити для громадян, які втратили роботу. Сума заявок становила $941 000, але отримав лише $146 000. Також він отримав $284 000 в рамках програми Позик з економічних втрат (EIDL). Сахадеван відмивав кошти через торгівлю на фондовому ринку та криптовалюти.

Гроші він використав для власного збагачення, а також допомагав своїй дівчині. У лютому під час обшуку будинку колишнього тіктокера поліція виявила 18 посвідчень водія, оформлених на сторонніх людей. У Сахадевана конфіскують усі кошти, одержані незаконним шляхом. Крім того, він повинен буде заплатити штраф у розмірі $430 000. За шахрайство тіктокеру загрожує 32 роки в’язниці.

Раніше Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами США (CFTC) подала до суду п’ятьох американців за просування криптовалютної схеми Icomtech.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *