За 2022 рік хакери вкрали понад 10 мільярдів доларів криптовалюти – експерти пояснили, як аферисти це роблять

Через злами за 2022 рік ринок криптовалюти втратив 11,5 мільярда доларів. Стало відомо, що ці кошти були втрачені власниками саме через шахрайські схеми. 

Як передає Мінфін, за 2022 рік через шахрайські схеми було втрачено понад 11,5 мільярдів доларів криптовалюти. Зазначається, що Компанія у сфері інтелектуальних рішень для блокчейну TRM Labs провела дослідження. В результаті з’ясувалося, що обвал цін на криптовалюту з 2021 року практично не вплинув на обсяг злочинів у цій сфері. 

За даними TRM Labs, за 2022 рік як мінімум 7,8 мільярдів доларів криптовалюти вкладено у фінансові піраміди. Крім того, ще 3,7 мільярдів доларів за минулий рік було вкрадено внаслідок зломів. 1,5 мільярдів доларів за минулий рік було витрачено в даркнеті, що спеціалізуються на продажу заборонених препаратів майданчиках. 

Ще 2 мільярди доларів вкрали хакери за допомогою атак на міжмережні мости (йдеться про “мости”, які дозволяють  переводити криптовалюти з одного блокчейну до іншого). На думку аналітиків, аферисти й надалі будуть продовжувати вдаватися до подібних схем, щоб було важче відстежити їхні злами. 

“Ера багатомережевих систем справила величезний вплив на розподіл незаконного обсягу криптовалют загалом, і частка біткоїна (у цьому розподілі) впала з 97% у 2016 році до 19% у 2022 році”, – заявили експерти у висновку свого дослідження. 

Що відбувається на ринку криптовалюти?

У середині червня лише за один тиждень біткоїн подешевшав на 5,68%. Цей доволі різкий стрибок, вважають експерти, може призвести до проблем. Водночас після стрибка вниз 15 червня біткоїн знову подорожчав до 25 тисяч доларів та більше. 

“Позитивна реакція ризикових активів, за якою ми спостерігали цього року, базується на очікуванні того, що інфляція впаде, а процентні ставки досягнуть піка, а потім почнуть знижуватися”, – пояснили аналітики. 

Також експерти розповіли, що після повстання вагнерівців на території росії, громадяни рф стали активно обмінювати рублі на криптовалюту. Найпопулярнішою для них стала криптовалюта Tether. Повідомляється, що лише за добу обсяг торгів стейлблкоїном за рублі збільшився втричі: показник складає близько 15 мільйонів доларів.

Нагадаємо, експерти пояснювали, як великі обсяги продажів майнерів можуть вплинути на курс криптовалюти. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *