Українські фермери активно знижують ціни на молоду цибулю

Зараз пропозиція ранньої цибулі значно перевершує попит на цю продукцію.

1514_5c950e2c0ec8a.jpg (50.13 Kb)

Наразі українські виробники готові відвантажувати ранню цибулю по 28-36 грн/кг, що в середньому на 15% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня, і на 77% дорожче, ніж в кінці червня торік.

Як повідомляють аналітики проекту EastFruit, зараз пропозиція ранньої цибулі значно перевершує попит на цю продукцію, тому українські фермери активно знижують на неї ціни.

Натомість виробники чергове зменшення цін у сегменті цибулі нового врожаю пояснюють одразу кількома причинами.

“Насамперед нормалізація погодних умов дала змогу більшості фермерів південних областей приступити до активних збиральних робіт, що призвело до істотного збільшення пропозиції цієї продукції на ринку. При цьому попит у цьому сегменті, як і раніше, утримується на досить низькому рівні”, – йдеться в повідомленні.

Ключові гравці ринку зазначають, що знижувальний ціновий тренд на ринку цибулі нового врожаю зберігається й надалі. За їхніми словами, через невисоку торговельну активність у цьому сегменті, а також стрімке зростання пропозиції цієї продукції, українські фермери змушені переглядати відпускні ціни на цибулю фактично щодня.

Коливання цін на цибулю – як змінювалася вартість
Як повідомляв УНІАН, в середині квітня українські фермери готові були відвантажувати ріпчасту цибулю не дешевше 38-45 грн/кг. Уже тоді ріпчаста цибуля в Україні коштувала в середньому в 3,7 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

В середині травня ціна на ріпчасту цибулю на українському ринку зросла до 43-49 грн/кг.

Вже в середині червня закупівельна вартість цього овоча складала 33-38 грн/кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *