Українці проявляють рекордний інтерес до криптовалюти – Google Trends

У Google Trends зазначили, що кількість пошукових запитів про криптовалюти серед українців рекордно зросла. Компанія фактично фіксує рекордне збільшення рівня зацікавленості віртуальними токенами в країні. Популярність криптовалюти за динамікою оцінили в показник 87 зі 100.

Про це повідомляє noworries. Так, у 2023 році зацікавленість українців у крипті досягла рекордного рівня. Кількість пошукових запитів про криптовактиви зросла в рази. Найбільше зацікавлення у крипті спостерігають у Запоріжжі, Херсоні, Києві, Одесі та Харкові. Стрибок інтересу спостерігався з кінця січня та на початку лютого 2023 року. У цей період тренд зміг досягнути максимуму динаміки популярності у 87 зі 100.

Станом червень 2023 року показник зацікавленості становить 75 зі 100. Проте, криптоінвесторів в Україні стає дедалі більше. Загалом вони налаштовані доволі позитивно щодо своїх інвестицій, не дивлячись на ситуацію в Україні. Вони також впевнені, що Bitcoin буде зростати, та й загалом не планують ніколи полишати ринок криптовалют, коли прибуток зафіксується.

За час російського вторгнення в Україну українці також оцінили зручність криптовалютних переказів. Їх можна проводити будь-коли та будь-куди на планеті. Тільки за перші три місяці вторгнення наша країна отримала 125 млн доларів допомоги саме у крипті.

Ситуація в світі криптовалют

Нещодавно було зафіксовано зниження капіталізації крипторинку на тлі позову у США проти Binance. Біржу та її керівника Чанпена Чжао звинуватили у неправомірному поводженні з коштами клієнтів. Це внесло “нову порцію невизначеності в криптосектор”, що зменшило капіталізацію у весь сектор.

Крім цього, Ілона Маска звинуватили в маніпуляціях із його Dogecoin. Інвестори заявили, що він займався інсайдерською торгівлею та маніпулював вартістю токена. У заяві стверджується, що він використав оплачені дописи у Twitter, свою появу у шоу Saturday Night Live‎ та іншого роду “рекламні трюки”, аби штучно збільшити токен.

Нагадаємо про курс валют в Україні – долар стабільний, а євро трохи впав.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *