Кількість пошукових запитів за словом “криптовалюта” різко зменшилась: в чому причина

Кількість запитів за словом “криптовалюта” впала до найнижчих значень із грудня 2020 року. Про це свідчать дані Google Trends. Максимуму показник досягав у травні 2021 року. Найбільше «цифрові активи» гуглять у Нідерландах, Нігерії та Сінгапурі. 

Дані Google Trends

Дані Google Trends

Обсяги запитів почали знижуватися з травня 2022 року після краху екосистеми Terra, ще більший спад стався в листопаді через FTX. Криптоаналітик під псевдонімом Coin Bureau припустив, що негативна динаміка запитів корелює із падінням активності на криптобіржах. Показник знаходиться на найнижчих рівнях за останні 32 місяці. 

Інтерес знизився не в усіх галузях криптоіндустрії. Запити щодо «DeFi» продовжують збільшуватися, а популярність «мем-токенів» досягла піку на початку травня. Тим часом «індекс страху та жадібності» знаходиться в нейтральній позначці 53 бали, що говорить про помірні настрої інвесторів. 

Як раніше повідомляв Інформатор, в НБУ вважають, що криптовалюта є ризикованим інструментом для вкладення грошей. Українцям радять зосередитися на інших інструментах інвестування своїх заощаджень. Йдеться про депозити та облігації.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *