“Укрпошта” збільшила вартість двох своїх тарифів

“Укрпошта” збільшила вартість двох своїх тарифів – “Укрпошта. Стандарт” й “Укрпошта. Експрес”. Нові розцінки набули чинності з 1 липня.

8854_103683.jpg (44.14 Kb)

Про це повідомили у самій компанії. Там зазначили, що за оновленими тарифами:

вартість відправлень “Укрпошта. Стандарт” збільшиться у середньому на 5-9 грн;
тарифи “Укрпошта. Експрес” по області та в межах України зміняться в середньому на суму до 10 грн залежно від ваги відправлення. Наприклад, доставка посилки вагою від 5 до 10 кг тепер коштуватиме 85 грн порівняно з попередніми 75 грн.
“Національний поштовий оператор спрощує та індексує вартість послуг на відправлення по Україні в межах тарифів “Укрпошта. Стандарт” і “Укрпошта. Експрес” із 1 липня 2024 року. Оновлені тарифи також містять витрати на реалізацію заходів для забезпечення безперервної роботи в умовах відсутності електроенергії, зокрема на прифронтових територіях, для того, щоб пенсії, соціальні виплати, посилки, ліки та листи доставлялись всюди за будь-яких умов”, – йдеться у повідомленні.

Що змінилося, крім вартості тарифів

Як пояснили в “Укрпошті”, в межах змін спрощується нарахування тарифів для відправки до 2 кг. Тепер така вартість буде єдиною у межах країни.

“Згідно з тарифом “Стандарт”, для відправлень до 2 кг по області вартість становитиме 40 грн, по Україні – 45 грн. А для тарифу “Експрес” – 45 та 60 грн відповідно”, – зазначили в компанії.

Чому “Укрпошта” підвищила тарифи

Підвищити ж вартість тарифів, запевняють в “Укрпошті”, компанію змусила низка обставин. Зокрема:

зростання цін на електроенергію, паливо та комунальні послуги;
інфляція;
значні руйнування інфраструктури внаслідок російських обстрілів та через необхідність її відновлення.

“Оновлені тарифи також містять витрати на реалізацію заходів для забезпечення безперервної роботи в умовах відсутності електроенергії, зокрема на прифронтових територіях. Для того, щоб пенсії, соціальні виплати, посилки, ліки та листи доставлялись всюди за будь-яких умов”, – розповіли в “Укрпошті”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *