В Україні знижуються ціни на цибулю

В Україні дешевшає цибуля. Цього тижня (почався 19 лютого) вона надходить у продаж від виробників по 8-14 грн/кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж тижнем раніше. Відповідно, незабаром очікується подальше зниження вартості овочу і в супермаркетах, де цибуля вже подешевшала.

2129_5c950e2c0ec8a.jpg (50.13 Kb)

Про зниження закупівельних цін розповіли аналітики EastFruit. Зазначається: причиною цього є дії самих виробників, які почали розпродувати цибулю зі сховищ.

“Тижнем раніше багато фермерів ще утримувалися від реалізації цибулі, сподіваючись на підвищення відпускних цін. Але вже поточного тижня господарства вирішили почати продаж наявних запасів”, – йдеться в повідомленні.
При цьому наголошується: розпочати активну реалізацію наявних запасів цибулі виробники змушені через поступове зниження якості цієї продукції. Так, і фермери, і гуртові компанії останніми днями “постійно повідомляють про те, що цибуля у сховищах швидко псуватиметься”. Відповідно, продавати таку продукцію з кожним днем стає дедалі важче.

Ускладнює ж ситуацію, зазначають аналітики, те, що власники якісної цибулі вирішили зовсім відмовитись від продажу. Натомість вони заявили про свій намір “відновити реалізацію не раніше середини березня поточного року”.

Які ціни в супермаркетах

Знижуються ціни на цибулю і в супермаркетах. Так, 22 лютого вони продають ріпчасту, за даними “Мінфіну”, в середньому по 16,81 грн/кг, що на 34 коп. нижче за середню ціну січня.

Загалом великі мережі супермаркетів виставили ціни на цибулю в 14,7-20,26 грн/кг. Зокрема:

Auchan – 16,2 грн/кг;
Metro – 15,9 грн/кг;
Novus – 16,99 грн/кг;
Varus – 14,7 грн/кг;
Megamarket – 20,26 грн/кг.

Здешевшала і синя цибуля. Її продають у середньому по 47,2 грн/кг, що майже на 3 грн/кг дешевше, ніж попереднього місяця. Ціни в супермаркетах:

Metro – 41,5 грн/кг;
Auchan – 52,9 грн./кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *