В Україні змінилася ціна на картоплю

В Україні почала дешевшати картопля – вперше з жовтня 2023 року. Так, 7 лютого виробники продавали її по 16-22 грн/кг, що в середньому на 11% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня (29 січня – 2 лютого). У супермаркетах же ціни на овоч поки що перевищують середньомісячну вартість січня, однак через ситуацію, що склалася, не виключено, що незабаром він здешевшає і там.

0978_kartoplya-photo-194e.jpg (56.11 Kb)

Про зниження цін розповіли аналітики EastFruit. Там зазначили: причиною цього може бути збільшення пропозиції на ринку, до якого призвело стрімке погіршення якості картоплі, що знаходиться на зберіганні.

“Ще наприкінці минулого тижня пропозиція картоплі на ринку України значно збільшилася, оскільки фермери, які раніше утримувалися від продажів в очікуванні подальшого зростання цін, почали розпродавати наявні обсяги цієї продукції. Прийняти таке рішення виробники були змушені у зв’язку зі стрімким погіршенням якості картоплі в сховищах”, – йдеться в повідомленні.

Якісну картоплю не продають

Водночас підкреслюється: господарства, які все ж мають запаси якісної продукції, з продажами не поспішають. Оскільки впевнені, що попит на овоч “активізується ближче до кінця поточного місяця”.

Які ціни в супермаркетах

У великих мережах супермаркетів же картопля поки що дорожчає. За даними “Мінфіну”, 7 лютого її продають в середньому по 25,38 грн/кг, що на понад 1 грн перевищує січневу вартість.

Окремі ж мережі виставили ціни в діапазоні від 21,8 до 29,9 грн/кг. Зокрема:

Metro – 25,9 грн/кг;

Auchan – 21,8 грн/кг;

Varus – 23,9 грн/кг;

Megamarket – 29,9 грн/кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *