В Україні дешевшає морква

В Україні дешевшає морква. Так, 8 лютого виробники відвантажують по 8-12 грн/кг, що в середньому на 17% дешевше, ніж тижнем раніше. У супермаркетах же овоч вже коштує відчутно дешевше, ніж у січні – а тому є підстави очікувати на ще більше зниження цін на нього.

6706__114055934_groshy1.jpg (.14 Kb)

Про зниження цін фермерами розповіли аналітики EastFruit. Зазначається: причиною здешевлення виробники називають збільшення пропозиції моркви від місцевих господарств.

“Через досить теплу погоду якість даної продукції у сховищах дрібних господарств почала стрімко погіршуватися. Що змушує фермерів розпродувати наявні запаси”, – йдеться у повідомленні.

Водночас, наголошується, великі виробники, які мають достатньо потужностей для зберігання, призупинили продаж своєї продукції. Причина – досить велика пропозиція на ринку. Тобто, ймовірно, вони хочуть не продешевити та дочекатися зростання цін.

Які ціни в супермаркетах

Тим часом у великих мережах супермаркетів вартість моркви також знижується. Так, за даними “Мінфіну”, 8 лютого вони продають овоч в середньому по 14,27 грн/кг, що майже на 1 грн нижче за середню ціну січня.

Загалом окремі мережі виставили ціни в діапазоні від 11,9 до 18,76 грн/кг. Зокрема:

Metro – 13,5 грн/кг;

Auchan – 12,9 грн/кг;

Megamarket – 18,76 грн/кг;

Varus – 11,9 грн./кг.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *