В Україні переписали ціни на популярні крупи

В Україні червні ціни на гречку зменшилися у порівнянні з травнем на 7,2%. З грудня вартість впала на 30,6% і поступається лише яйцям, ціни на які у червні знизились на 31,7%.

9237_gnach1_jpg_resized.jpg (64.02 Kb)

Здешевленн на 7,2% за місяць є найсуттєвішим зниженням серед 33 видів продуктів харчування, помісячну динаміку цін на які відстежує Держстат України. Про це розповів директор Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки”, академік НААН Юрій Лупенко.

Також він додав, що в червні відчутно зменшилися ціни на рис (-3,4 %), олію соняшникову (‑2,4 %), цибулю ріпчасту (-2,2 %), сало (-1,4 %), а також макаронні вироби з м’яких сортів пшениці (-1,3 %). В межах 1 % зменшилися проти травня споживчі ціни на борошно, сири м’які, крупи пшеничні, хліб пшеничний, крупи манні та рибу морожену, поінформував науковець.

За словами Лупенка, загалом проти попереднього місяця споживчі ціни на продукти харчування зросли у червні найменше у поточному році – на 0,1 %. Проте найбільше на картоплю (+21,7 %), капусту білокачанну (+21,5 %), яблука (+20,1 %).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *