Ціни на найдорожчу ягоду різко впали: причини

Українські ягідники не виключають, що змушені будуть і надалі поступатися в ціні.

6903_mein_d4fbe.jpg (96.75 Kb)

З кінця минулого робочого тижня лохина в українських господарствах подешевшала в середньому на 20%.

Як повідомили аналітики проекту EastFruit, наразі основні продажі цієї ягоди садівники ведуть по 80-150 грн/кг, тоді як ще тижнем раніше вони не згодні були відвантажувати лохину дешевше 100 грн/кг.

За словами виробників, зниження цін у цьому сегменті провокує одразу низка факторів.

“Так, пропозиція на ринку порівняно з минулим тижнем збільшилася, оскільки більшість фермерів приступили до масових зборів врожаю. При цьому виробництво лохини в Україні в нинішньому році помітно зросло, оскільки нові плантації, закладені раніше, в цьому сезоні вступають у плодоношення. Крім того, тиск на ціни чинить присутність на ринку великих обсягів відносно

недорогих сезонних фруктів і ягід”, – повідомили вони.

Експерти зазначають, що сьогодні лохина в Україні вже коштує в середньому на 10% дешевше, ніж в аналогічний торішній період.

При цьому українські ягідники не виключають, що змушені будуть і надалі поступатися в ціні, якщо попит у даному сегменті залишиться колишнім.

Ціни на ягоди в Україні – останні новини
Як повідомляв УНІАН, минулого тижня українські садівники озвучували ціни на малину в діапазоні 35-60 грн/кг, що в середньому на 27% дешевше, ніж наприкінці попереднього тижня.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *