Очікується здорожчання шоколаду: яка причина

Гана, головний виробник какао-бобів у світі, попередила європейських покупців, що вони повинні бути готові платити за боби більше. Справа в тому, що продукція, вирощена відповідно до нових вимог Європейського Союзу (ЄС), буде коштувати дорожче. Відповідно, це спричинить здорожчання шоколаду.

9719_1470992131_7a72d90f31f9fb52c5168c052d0361c8_650x410_1_650x410.jpg (40.12 Kb)

Уже в липні в Євросоюзі набувають чинності правила, що забороняють імпорт какао-бобів, які вирощуються на територіях, де раніше були ліси. Про це йдеться в матеріалі Bloomberg.

Також посилюються заборони щодо використання дитячої праці у ланцюжку постачання цієї продукції. Нові правила ЄС також стосуватимуться таких продуктів, як кава, пальмова олія та соєві боби.

За словами головного виконавчого директора компанії Ghana Cocoa Board Джозефа Боахена Айду, врожай какао в Гані відповідає законодавству. При цьому боби, які відправляються з країни, можна буде відстежити назад до ферми.

“Ми хочемо екологічно та відповідально виробляти какао, і це забезпечується певною якістю та ціною, яку споживач повинен бути готовий заплатити”, – сказав Айду. Попередження Гани про додаткові витрати надійшло в момент, коли споживачі в усьому світі продовжують відчувати тиск через високі ціни на продукти, включно з ласощами. Лондонські ф’ючерси на какао піднялися до найвищого рівня з 2016 року через побоювання, що несприятлива погода може скоротити поставки.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *