НКРЕКП може скасувати підвищення тарифів на воду для українців

Зростання тарифів на комунальні послуги миттєво збільшує кількість звернень за субсидіями. Таке рішення лише ускладнить ситуацію з бюджетом.

0044_2016-06-06putna_voda_kran.jpg (46.61 Kb)

“Збільшаться витрати бюджету на субсидії громадянам. Всі повинні бути в єдиному потоці. Все повинно бути узгоджено”, – зазначив член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін в ефірі телемарафону.

При цьому вона нагадав, що нещодавно уряд підняв тарифи на електроенергію для населення, що додало до субсидій 6-7 мільярдів гривень і збільшило витрати бюджету. Крім того, експерт додав, що НКРЕКП може скасувати це рішення, тому що воно не було погоджено з президентом Володимиром Зеленським.

Підвищення тарифів на воду – що відомо
НКРЕКП повідомила, що з 1 липня підвищать тарифи на воду для українців. В середньому підвищення відбудеться на 32%. Не буде підвищення тільки в містах, які сильно постраждали через війну-Харків, Миколаїв і Херсон.

На це рішення відтреагував прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За його слова, рішення НКРЕКП неприйнятні і не узгоджені з урядом, у зв’язку з чим дав доручення профільним міністрам провести консультації.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський назвав таке рішення ганебним і дав доручення уряду представити відповідні рішення.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *